Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ένωση Νοτιοανατολικής δίδαξε πολιτισμό

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 21:52 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Μια εκδήλωση ιδιαίτερης αισθητικής που προβάλλει τον πολιτισμό, πραγματοποίησε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την παρουσίαση του Ημερολογίου της

Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής με θέμα: « Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην χώρα μας», την Κυριακή 12/02/2017 και ώρα 19:30 στο ίδρυμα Θεοχαράκη.

 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ που εκπροσώπησε την πολιτική ηγεσία και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης ΛΕΒΕΝΤΗΣ, η Βουλευτής ΄Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κα. Ελένη ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτής κ. Θεόδωρος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, η Πολιτευτής ΄Β Αθηνών και πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κα. Φάνη ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ, η Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ΄Β Αθηνών κα. Ντόρα ΣΙΟΥΤOY ΠΑΛΛΗ, ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πέτρος ΚΑΤΣΙΚΗΣ, η Πολιτευτής ΄Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κα. Θεοτόκη ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ, η Πολιτευτής της ΄Β Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Μαριλένα ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και ο πολιτευτής του κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι: κα. Λουκίλα ΠΛΕΣΣΑ ΚΑΡΕΛ, ο ιδιωτικός Ερευνητής κ. Γιώργος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, ο Δημοσιογράφος και Αστυνομικός Συντάκτης κ. Πάνος ΣΟΜΠΟΛΟΣ, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος κα. Νίνα ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτιστικής κληρονομίας κα. Ελένη ΚΟΡΚΑ.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια του Μουσείου ΒΟΡΡΕ κα. Ανδριανή ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου κ. Γιώργος ΚΑΚΑΒΑΣ, ο Διευθυντής του προγράμματος της ΕΡΤ κ. Σωτήρης ΜΑΡΙΟΤΗΣ και ο σκηνοθέτης Αναστάσιος ΜΠΙΡΣΙΜ. Επιπλέον από μέρους της φυσικής ηγεσίας παρίστατο η Γενικός Επιθεωρητής Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κα. Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών στόχων Υποστράτηγος κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΚΩΤΣΑΚΗΣ , ο Διευθυντής των Κεντρικών Ιατρείων Αθηνών Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΜΠΑΔΕΚΑΣ, η Αστυνόμος ΄Β κα. Αικατερίνη ΕΞΑΡΧΟΥ, η Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αργυρούπολης Υπαστυνόμος Ά κα. Αθανασία ΜΑΛΑΒΑΖΟΥ και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Βουλιαγμένης Υπαστυνόμος Ά κ. Παναγιώτης ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ και το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ιωάννης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.

 

Έντονα συναισθήματα συγκίνησης, δημιούργησε το χορευτικό της έναρξης του μπαλέτου της Γκαλένα Βελίκοβα, με θέμα την αρπαγή της Καρυάτιδας, υπενδεδυμένο με το μουσικό κομμάτι του Γιάννη Χρυσομάλλη «Νοσταλγία».

Το κοινό αποθέωσε την αναφορά στην μεγάλη Μελίνα ΜΕΡΚΟΥΡΗ από τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοτιοανατολικής ενώ στο video wall έπαιζε σχετικό βίντεο της, που ξεκίνησε το 1982 την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ακολούθησε βράβευση για την προσφορά του στον ένστολο Συνδικαλισμό του απόστρατου Συναδέλφου Γιώργου ΚΑΪΠΛΑΝΗ, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Ένωσης και τον έπαινο από τον Γενικό Γραμματέα Μαρίνο ΚΑΚΑΒΑ.

Περιγραφική και ουσιώδης η παρουσίαση των αρχαιοτήτων που κοσμούν τις σελίδες του Ημερολογίου από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Γιώργο ΚΑΡΑΪΒΑΖ και άψογος ο συντονισμός και η παρουσίαση της όλης εκδήλωσης από την Ντίνα Κονταρίνη.

Η εκδήλωση, η οποία έγινε υπό με την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος, έκλεισε με την μουσική του Ηλία ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗ καθώς και τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα ο οποίος ερμήνευσε στο πιάνο το μουσικό κομμάτι άγαλμα σε μουσική δική του και στίχους του Γιώργου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Φυσικά όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ η εκδήλωση αυτή για την παρουσίαση του Ημερολογίου είναι μόνο η αρχή μιας και η φλόγα για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα ανάβει ξανά με αυτή την πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και θα Επακολουθήσει η έκδοση του ημερολογίου και στα Αγγλικά προκειμένου να αποσταλεί σε όλες τις επιτροπές του εξωτερικού που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή την δίκαιη εκστρατεία.

 

 

-O-                                                                       -O-

   Πρόεδρος                                                    Γεν. Γραμματέας

 

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...