Προτάσεις για την θέσπιση αξιοκρατικού κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Θ. ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου

Τα τελευταία έτη οι εσωτερικές μεταθέσεις ενισχύουν ολοένα και περισσότερο την καχυποψία των συναδέλφων σχετικά με τα κριτήρια που γίνονται αυτές και ολοένα και περισσότεροι

συνάδελφοι χάνουν την εμπιστοσύνη τους απέναντι σε εμάς τους συνδικαλιστές, θεωρώντας μας και όχι άδικα μέρος του προβλήματος.
Θα πρέπει όλοι αν πραγματικά είμαστε λάτρεις της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης να απαιτήσουμε άμεσα την θέσπιση ενός κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων ο οποίος θα εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό το αδιάβλητο της διαδικασίας.


Προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο.


Καταρχήν θα πρέπει να γίνει απογραφή των πραγματικών θέσεων που κατέχουν οι Αστυνομικοί και όχι των οργανικών και εν συνεχεία ανακατανομή προσωπικού για να υπάρχει αναλογικότητα στα οργανικά κενά έτσι ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα όπως στην ΓΑΔΘ όπου η Διεύθυνση Αστυνομίας έχει 300 και πλέον κενά(όντας η πλέον ανεπιθύμητη για όλους Διεύθυνση) και κάποιες άλλες Διευθύνσεις να είναι υπερπλήρεις, γεγονός που αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τον λανθασμένο τρόπο διεξαγωγής των εσωτερικών μεταθέσεων.

1)Κάθε έτος να ανακοινώνονται σε κάθε Διεύθυνση ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν και ανάλογα με τα οργανικά κενά συγκεκριμένος αριθμός θέσεων όπως συμβαίνει με τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις για τους νομούς.Οι θέσεις αυτές θα καταμερίζονται εκ νέου και αναλoγικά με την οργανική δύναμη στις εκάστοτε Διευθύνσεις για δηλώσεις επιθυμούντων.

2)Θέσπιση πίνακα μορίων σε κάθε Διεύθυνση αποκλειστικά και μόνο με τα έτη υπηρεσίας στην συγκεκριμένη Διεύθυνση, ώστε να προηγούνται αυτοί με τα περισσότερα έτη και να εξαλειφθούν φαινόμενα όπου συνάδελφος με 10 και πλέον έτη  κάνει αίτηση και δεν φεύγει και άλλος με 2 έτη φεύγει αμέσως.

3)Να υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση από τον εκάστοτε Διοικητή-Τμηματάρχη-Διευθυντή για την αποχώρηση συνάδελφων από κάθε Διεύθυνση και υπηρεσία.
Να λογίζονται υπόψιν η ετήσια βαθμολογία-αξιολόγηση καθώς επίσης και αν έχει υποπέσει ο συνάδελφος σε πειθαρχικά ή άλλα παραπτώματα.
Έτσι θα αποφευχθεί το φαινόμενο προτάσεων αποχωρήσεων συναδέλφων που απλά δεν είναι αρεστοί στον Διοικητή αλλά είναι άριστοι στα καθήκοντά τους.

4)Οι όποιες αποσπάσεις θα διατάσσονται αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.Έτσι δεν θα υπάρχει το φαινόμενο αστυνομικό τμήμα με οργανική δύναμη 40 άτομα και υπάρχουσα 15-20 λόγω αποσπάσεων και διαθέσεων, ούτε το φαινόμενο αποσπασμένων για 5 και πλέον έτη.

5)Αξιοποίηση των πτυχιούχων της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι θα προηγούνται στην κάλυψη οργανικών θέσεων ειδικών υπηρεσιών οι οποίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τα πτυχία που κατέχουν

6)Άμεση άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε όποιον δεν τηρεί το οργανόγραμμα εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, είτε αυτό αφορά ένα Αστυνομικό Τμήμα είτε ολόκληρη την Διεύθυνση.


Προτάσεις μπορούν να γίνουν και άλλες και να συσταθεί μία επιτροπή η οποία θα ξεκινήσει την διαδικασία και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες θέσπισης ενός αξιοκρατικού κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων.
Το θέμα είναι αν υπάρχει πραγματικά διάθεση.


Μόνο έτσι θα απεμπλακούν οι εκάστοτε Διευθυντές από οποιεσδήποτε  παρεμβάσεις και εμείς οι συνδικαλιστές από τον πειρασμό του "δούναι και λαβείν".


Το κυριότερο όλων θα γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι πλέον δεν θα μπορεί κανείς να βάλει το χεράκι του υπέρ κάποιων και εις βάρος κάποιων άλλων.

 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/3c0315046653b791f3d9cedd09bd5365.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, γνωρίζει στα μέλη της πως εξασφάλισε τη διενέργεια της
cache/resized/f8ac2527a3efc5e3ce4df182910db45e.jpg
Διαίρει και βασίλευε… Για να κυβερνάς λοιπόν και να κρατάς την εξουσία σου, πρέπει να σπείρεις
cache/resized/b201d83b2fa3689cc5fc68844cdc923f.jpg
Για ποια μέτρα μιλάμε;;; Χθες το βράδυ ομάδα ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια περιπολίας εντοπίζει δύο
cache/resized/29f60daee34776895c35fd1691299835.jpg
Και αν οι προηγούμενοι έδειξαν με κάθε τρόπο ότι δεν μας υπολογίζουν, αυτοί που μας "λατρεύουν" μας
cache/resized/383389158ef78fca93dfd4ba2edf235f.jpg
Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή
cache/resized/21b1b220817d25363ac4a8ffc54696ef.jpg
Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε λίγα 24ωρα από την αποχώρηση όλων αυτών που επιχειρούσαν επί
cache/resized/491bf6a12daae0c183e9080e8c9467b4.jpg
    Αναφορικά με τη συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση δράση της Επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ»,
cache/resized/e27d36db1b0c5a4f5f6e8ccb4c8dcfd8.jpg
Τα μέτρα αυστηροποιούνται σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας για να προστατευθούν οι πολίτες από

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...