Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτακτική η ανάγκη θέσπισης κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων. Άρθρο-πρόταση του ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 23:28 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Όπως κάθε έτος έτσι και φέτος οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μετατεθούν εντός ΓΑΔΘ έκαναν αιτήσεις εσωτερικής μετάθεσης.


Οι περισσότεροι συνάδελφοι που έκαναν αιτήσεις προέρχονται από πολύπαθες Διευθύνσεις και ζητούν να μετακινηθούν προς Διευθύνσεις οι οποίες για πολλούς και διάφορους λόγους είναι σχεδόν πλήρης.
Έτσι για ακόμη μία χρονιά οι περισσότεροι εξ αυτών αν δεν βρουν "τα κατάλληλα μέσα" θα παραμείνουν εκεί που είναι.
Πόσο δίκαιο είναι κάτι τέτοιο;
Ένας συνάδελφος δηλαδή που υπηρετεί 15 χρόνια σε Αστυνομικό Τμήμα, σε Διμοιρίες στο Μεταγωγών έχοντας προσφέρει και θέλοντας μία υπηρεσιακή αλλαγή να μην μπορεί να αλλάξει υπηρεσία.
Ακόμα και οι συνάδελφοι της ΔΙΑΣ οι οποίοι πλέον έχουν σοβαρά προβλήματα για να καταφέρουν να κατέβουν από την μηχανή αναγκάζονται να τρέχουν σε ιατρούς για να βεβαιώσουν ότι δεν αντέχουν άλλο σωματικά.
Για να υπάρξει λοιπόν αξιοκρατία θα πρέπει να θεσπιστεί κώδικας εσωτερικών μεταθέσεων.
Μία πρόταση είναι να υπάρχει σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας των υπηρετούντων στην ίδια Διεύθυνση.Έτσι οι υπηρετούντες με περισσότερα έτη σε μία Διεύθυνση θα προηγούνται των νεότερων, και θα αποφεύγονται περιπτώσεις όπου συνάδελφος με 2 έτη θα αλλάζει Διεύθυνση και άλλος με 10 έτη θα παραμένει εκεί.
Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι να υπάρχει αναλογικότητα στις οργανικές θέσεις και στα οργανικά κενά όλων των Διευθύνσεων ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα όπου μία Διεύθυνση έχει 50 κενά και μία άλλη έχει 10 άτομα παραπάνω από το κανονικό.
Προτάσεις και ενστάσεις θα υπάρξουν πολλές.Το σημαντικό όμως είναι να ανοίξει το θέμα, να υπάρξει αξιοκρατία και να κοπούν οι πελατειακές σχέσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...