Αστυνομικοί "Πρόσφυγες" στην ίδια μας την Χώρα. Άρθρο του ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου.

Τα τελευταία χρόνια και όχι τους τελευταίους μήνες που έχουν πέσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο προσφυγικό, οι Έλληνες Αστυνομικοί

έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα.

Η αρχή είχε γίνει με τον περίφημο φράχτη που σηκώθηκε στον Έβρο όπου εν μία νυκτί διατάχθηκαν 2000 αστυνομικοί να φύγουν από τα σπίτια τους και να πάνε για τρεις τουλάχιστον μήνες στον Έβρο.
Πλέον χιλιάδες Αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί μακριά από τις οικογένειες τους σε Κω, Μυτιλήνη, Χίο, Έβρο, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Παρανέστι και έπεται συνέχεια αφού η εισροή των μεταναστών γίνεται ανεξέλεγκτα και τα hotspots στήνονται το ένα πίσω από το άλλο σε ολόκληρη την επικράτεια.
Διμοιρίες καθημερινά μετακινούνται με μία βαλίτσα στο χέρι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Χώρας.
Μόνο στην Ειδομένη έχουν μετακινηθεί διμοιρίες από Δράμα, Κομοτηνή, Βόλο, Λάρισα, Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά, Γιάννενα οι οποίες για 10 περίπου μέρες το μήνα αποσπώνται για να λάβουν μέτρα εκεί.Διμοιρίες από Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα μετακινούνται αυθημερόν με τους συναδέλφους να εργάζονται 12 και πλέον ώρες.Ενώ από Θεσσαλονίκη η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων στέλνει καθημερινά μεγάλο αριθμό διμοιριών οι οποίες εργάζονται 11 και πλέον ώρες .Και σε όλες αυτές προστίθενται και οι τοπικές δυνάμεις καθώς και οι 100 και πλέον αποσπασμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μιλάμε δηλαδή για χιλιάδες αστυνομικούς που απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα σύνορα στην Ειδομένη, για τεράστιο κόστος το οποίο επιβαρύνεται το κράτος και για τεράστια έλλειψη αστυνόμευσης στις πόλεις από τις οποίες μετακινούνται οι Αστυνομικοί.
Συνθήκες εργασίας, ωράρια, κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αποτελούν είδος πολυτελείας.Η υπηρεσία δεν μας χορηγεί ούτε τα βασικά υγειονομικά υλικά για την προστασία μας (γάντια μάσκες αντισηπτικά) ενώ για εμβολιασμούς ούτε λόγος.Πλέον στην περιοχή έχουν κάνει την εμφάνιση τους τρωκτικά και τα πρώτα κρούσματα ηπατίτιδας είναι γεγονός.Μέσα σε όλα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τις φωτιές που ανάβονται από τους πρόσφυγες για την αντιμετώπιση του κρύου με ότι υλικά βρίσκουν(ξύλα, πλαστικά, αδιάβροχα, ρούχα) και δεν γνωρίζουμε τι αποτελέσματα θα έχει η συνεχής εισπνοή όλων αυτών των αερίων στην υγεία μας.Όλα αυτά βέβαια δεν συγκινούν καθόλου το κράτος.
Το τραγικότερο όλων, ότι ο ρόλος της Αστυνομίας είναι καθαρά διακοσμητικός στην περιοχή, αφού δεκάδες οργανώσεις έχουν κάνει την εμφάνιση τους, τα άτομα των οποίων δεν γνωρίζει κανένας από που προέρχονται, και οι οποίες λειτουργούν ανεξέλεγκτα χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν απολύτως.Το παρεμπόριο και η εκμετάλλευση έχει ανθίσει και η οδύσσεια των προσφύγων έχει μετατραπεί σε ένα μιντιακό πανηγύρι.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί δεν αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες εργαζόμενοι, αλλά σαν αναλώσιμα υλικά τριτοκοσμικής χώρας από την οποία υπάρχει παντελής έλλειψη σχεδιασμού και ώριμων αποφάσεων.
Η Αστυνομία και το Λιμενικό έχουν επωμιστεί ένα βάρος το οποίο δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους αλλά δυστυχώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς εθελοτυφλούν εσκεμμένα.
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και τα όρια μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.Έχουμε βάλει πλάτη περισσότερο από τον καθένα και δεν έχει αναγνωριστεί εις το ελάχιστο.
Θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις πριν γίνουμε μάρτυρες μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

Υ.Γ.Το έργο και η καθημερινή προσφορά των Ελλήνων Αστυνομικών στους πρόσφυγες αποτελεί απάντηση στα κέντρα "αντικειμενικής δημοσιογραφίας" που ήθελαν να πείσουν την κοινή γνώμη μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι οι Έλληνες Αστυνομικοί και δη τα ΜΑΤ είναι ακροδεξιοί φασίστες, καθώς επίσης και σε πολιτικά πρόσωπα που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες στοχοποιούσαν την Ελληνική Αστυνομία.

 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

THESSpolice

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/a3ed9e00d2b22668a7a9c2e098ea75a1.jpg
Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα έχουν συνδεθεί με ταραχές και καταστροφές.
cache/resized/d59a3c2e3cbae4e724088651ba98ac0d.jpg
Η απόφαση με αριθμό 946/2018 δικαιώνει για πρώτη φορά δημοσίους υπαλλήλους του στενού πυρήνα του
cache/resized/e47aea2025fa49faf83b4e562e53edf9.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την αναχρονιστική και ανάρμοστη προσπάθεια
cache/resized/1d152f335765ddbd9e04bf70d289ab10.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον νέο Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης,
cache/resized/2c2a11a237e0087ea7ee8e404dc05d2f.jpg
Οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική και η αποσταθεροποίηση του περιβάλλοντος έδωσαν το στίγμα τους με
cache/resized/2f176ca89f132e7067c960b9d0ff1f04.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής
cache/resized/5131ca79b81d88a172d0a2e0567e713b.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συναντήθηκε και συζήτησε με τον νέο Διευθυντή Ασφαλείας
cache/resized/ad4d66d8dc40a337c3a36215714c70d3.jpg
Δύο χθεσινές φωτογραφίες δύο διαφορετικοί κόσμοι και αντιλήψεις που συγκρούονται καθημερινά Η

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...