Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα μηδέν… για τις μεταθέσεις και τον Νέο Κώδικα Μεταθέσεων!Άρθρο του ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτρη, Προέδρου Ε.Α.Υ.Θ.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 13:49 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

Οι μέρες που περνάμε είναι σημαντικές για το εργασιακό μέλλον όχι μόνο των Αστυνομικών και του συνδικαλιστικού μας κινήματος αλλά όλων των Ελλήνων Πολιτών.

Εδώ και μέρες, οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της χώρας, μάχονται με όποιο τρόπο μπορούν και δηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους για την επερχόμενη φτωχοποίηση στην οποία ωθούνται.
Κι ενώ η Ελληνική Αστυνομία καλείται για άλλη μια φορά να διαφυλάξει στην δημόσια ασφάλεια, η φημολογία για επιτάχυνση των διαδικασιών της αναθεώρησης του Κώδικα Μεταθέσεων μόνο επιπλέον ανησυχία μας προκαλεί. Τέτοια ζητήματα όταν δημοσιοποιούνται με μορφή φημών και όχι θεσμικά, σίγουρα ρίχνουν σκιές και γεμίζουν με αμφιβολία σε όλους τους εργαζόμενους.
Ως Αστυνομικοί αναμένουμε από την Ηγεσία μας, πριν ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, να γίνει ένα «άνοιγμα» προς τη βάση του κλάδου μας, μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ώστε να ακουστεί η φωνή όλων. Η ανώνυμη σύνταξη ενός προαποφασισμένου κειμένου, το οποίο θα τεθεί τυπικά σε δημόσια διαβούλευση σίγουρα δεν μας καλύπτει και δεν θα αμβλύνει τις αδικίες του παρελθόντος.
Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι θέσεις των φετινών τακτικών μεταθέσεων. Η τελευταία πενταετία με τα νούμερα των θέσεων να θυμίζουν ΠΡΟ-ΠΟ, σε συνάρτηση με την αδιαλλαξία των υπευθύνων, μας έδειξε ότι η δικαιοσύνη και η ευαισθησία είναι άγνωστες λέξεις γι’αυτούς που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μας.
Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της επαρχίας ψυχορραγούν, οι συνάδελφοι που εντίμως περιμένουν τη σειρά τους για μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους είναι εξοργισμένοι, τα «παραθυράκια» στο Π.Δ. έχουν γίνει κανόνας και Αστυνομικοί που κανονικά διαφυλάττουν τους Νόμους, λειτουργούν παράτυπα για φύγουν από την Αθήνα.
Ως Πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της χώρας, της Θεσσαλονίκης, γνωρίζω πολύ καλά ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες στις πόλεις που έχουν μεγάλο πληθυσμό είναι τεράστιες. Βλέπω όμως και μια εμμονή της Ηγεσίας να θεωρεί μεγάλη πόλη μόνο την Αθήνα. Γιατί αν η τακτική των κυβερνόντων είναι να ενισχύονται μόνο οι μεγάλες πόλεις, θα είχε κάποια ουσιαστική ενίσχυση και η Θεσσαλονίκη αυτά τα χρόνια. Τουναντίον, η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια μετά βίας ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της και δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις που εισπράττουν την ίδια αδιαφορία και υποσχέσεις.
Όσον αφορά τον νέο Κώδικα Μεταθέσεων, αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αγγίζει. Κι όμως, με τα τερατουργήματα που θέλησαν να περάσουν κάποια «λαμπρά μυαλά» της Ηγεσίας στο παρελθόν, είδαμε μέχρι και το αμετάθετο να αμφισβητείται.
Όσο μπορώ να γνωρίζω, η Ομοσπονδία μας κατέθεσε μια πρόταση που αίρει τις αδικίες του παρελθόντος και κλείνει τις «τρύπες». Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι αρκετό. Θέλει συνεχείς προσπάθειες και διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων για την εξέλιξη των διαδικασιών.
Πριν μερικές ημέρες συνάντησα τον υπερήλικα πατέρα ενός συναδέλφου. Μου είπε ότι ο γιος του είναι πολλά χρόνια στην Αθήνα και με την υφιστάμενη ροή των μεταθέσεων δεν ξέρει αν θα έρθει ποτέ. Κάθε χρόνο η σειρά του αντί να ανεβαίνει ολοένα πέφτει. Με ρώτησε, λοιπόν, αν ο μόνος τρόπος για να έρθει είναι το να κάνει έναν «λευκό γάμο» και μετά ένα εικονικό διαζύγιο.
Μπορεί όλοι να απαντάται ναι στην ερώτηση του πατέρα αλλά εγώ του απάντησα όχι. Του είπα όχι, γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την ζοφερή πραγματικότητα των μεταθέσεων. Θέλει λίγη ακόμα υπομονή και κυρίως επιμονή. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε την ουσιαστική στήριξη της Ομοσπονδίας μας και την συνειδητοποίηση ότι το πρόβλημα των μεταθέσεων είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της επαρχίας.
Έτσι λοιπόν, όσο διαρκεί η φημολογία για τον Κώδικα Μεταθέσεων οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και πρώτες να οχλούν την Ηγεσία για να ενημερώνονται για την πρόοδο των διαδικασιών. Τέλος, όλοι οι Αστυνομικοί πρέπει να είναι δίπλα στις Ενώσεις τους. Έτσι όταν έρθει η ώρα θα δείξουμε ότι έχουμε φωνή και δύναμη.
Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες κινήσεις όλων μας, είναι κοντά η ώρα που θα δούμε μετά από χρόνια έναν νέο Κώδικα Μεταθέσεων αξιοκρατικό, που θα βασίζεται σε νέες δομές και θα δικαιώνει όλους τους Αστυνομικούς.


ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...