Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ, 11 χρόνια μετά. Ποιός ευθύνεται για την αλλαγή του αρχικού προορισμού της ομάδας; Άρθρο των υπηρετούντων στην ΔΙ.ΑΣ. εκλεγμένων μελών της ΑΣΠΑ.

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από την εμφάνιση της ομάδας ΔΙΑΣ
11χρονια μετά η ομάδα αυτή δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα η οποία γέμισε με αστυνομικούς τις γειτονιές και τις πλατείες
Και η ευθύνη δεν βαραίνει κανέναν από εμάς που είμαστε πάνω σε δύο ρόδες και συνεχίζουμε να ιδρωνουμε την φανέλα.
Δυστυχώς ο τρόπος όμως που μας χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλούς μήνες, μας δείχνει ότι κάποιοι πλέον δεν την θέλουν αυτή την ομάδα.
Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας αφού με δικές τους αποφάσεις, χρησιμοποιούμαστε εκ διαμέτρου αντίθετα και για άσχετους λόγους σε σχέση με τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα.
Και αυτο επιβεβαιωνεται από σημερινά δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αναφέρεται ότι απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΔΙΑΣ για λόγους μειωμένης απόδοσης σε πρόστιμα covid.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ
Με τον Διοικητή μας και εκλεγμένο συνδικαλιστή έχουμε διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές για πολλά και διάφορα ζητήματα. Την αδικία όμως δεν μπορούμε να την δεχτούμε.
Είναι αδιανόητο μια υπηρεσία πρώτης γραμμής η οποία είχε εμπεδωθεί στην συνείδηση των πολιτών ως οι Αστυνομικοί που φυλάνε τις γειτονιές μας, οι Αστυνομικοί με τα μαύρα που κυνηγανε το έγκλημα, να έχει μετατραπεί σε υπηρεσία είσπραξης προστίμων covid, σε υπηρεσία φύλαξης στόχων και σε υπηρεσία πορειων.
Διότι αυτό κάνουμε εδώ και πάρα πολλούς μήνες στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Και ζήτημα αν το 30 με 40% των ομάδων ασχολούνται ανά βάρδια με την αστυνόμευση
Δεν ξέρουμε αν ο πραγματικός λόγος είναι η μειωμένη απόδοση ή αν αποτελεί πρόφαση για να εκπληρώσουν κάποιοι τα σχέδια τους, σίγουρα όμως αποτελεί προσβολή για όλους εμάς ακόμα και η υποψία ότι η δίωξη έγινε γιαυτόν τον λόγο.
Αν και η εμμονή τις τελευταίες μέρες με ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ για αύξηση ελέγχων με ότι αυτό συνεπάγεται λέει πολλά...
Αναρωτιομαστε τι να περιμένουμε από την νέα διοίκηση όταν το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ζητάει ελέγχους covid από μια υπηρεσία που άλλος είναι ο λόγος ύπαρξης της
Διότι οι λόγοι ύπαρξης μας είναι :
- Οι Συλλήψεις επικινδύνων κακοποιών
- Τα Χιλιάδες χιλιόμετρα στους δρόμους και στα στενά της Θεσσαλονίκης για την προστασία των πολιτών από εγκληματικές ενέργειες.
- Οι Συνοδείες σε ασθενοφόρα με πολύ κρίσιμα περιστατικά προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στο νοσοκομείο
- Η παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από κακοποιούς ,σε πολίτες που τραυματίστηκαν ένεκα τροχαίων ατυχημάτων και πολλά άλλα περιστατικά
Και γενικά να είμαστε δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι του
Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο ότι το πάθημα της Νέας Σμύρνης όχι μόνο δεν έγινε μάθημα, αλλά κάποιοι Κλεισμένοι μέσα στους 4 τοίχους ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τις αποφάσεις τους και τις διαταγές τους.
Και κάτι τελευταίο
Η μειωμένη απόδοση αποτελεί προσβολή και για τους 450 αστυνομικούς που υπηρετούμε στα δικυκλα
Αν δεν σας κάνουμε κρύψτε μας και βγάλτε έξω όλους αυτούς που έχετε βολέψει....
Τριανταφυλλιδης Τριαντάφυλλος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΥΘ
Λαδοπουλου Κυριακή
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Στεφανίδης Δημήτρης
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Γκανάτσιος Χρήστος
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...