Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεύθυνση Αστυνομίας - Ικανοποίηση των λίγων εις βάρος του συνόλου... Άρθρο του Κλεάνη Βασίλειου, Α΄ αντιπροέδρου, υπεύθυνου ανατολικού τομέα, αναπλ. δημοσίων σχέσεων και μέλους της Α.Σ.Π.Α.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 21:01 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Αυτά που συμβαίνουν εδώ και καιρό στην Διεύθυνση Αστυνομίας δεν έχουν προηγούμενο.
Την ώρα και την στιγμή που υποτίθεται η Διεύθυνση Αστυνομίας είναι άδεια και θα πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση, η Ηγεσία αποφασίζει συνεχείς αποσπάσεις που μόνο τα υπηρεσιακά συμφέροντα δεν κοιτάει.
Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα δύο τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη διεύθυνση έχει ενισχυθεί με άνω των 80 ατόμων από μεταθέσεις, το τελευταίο έτος με μόνιμη σχεδόν δύναμη από ειδικές υπηρεσίες λόγω covid, και με 30 αποσπασμένους από άλλους νόμους με έξοδα δημοσίου.
Με τόσα άτομα λοιπόν θα περιμέναμε μια καλύτερη διαχείριση....
Αντιθέτως, έχουν φτάσει στο σημείο για την ικανοποίηση του ενός να ταλαιπωρούν ολόκληρα Αστυνομικά Τμήματα.
Αυτό γινόταν μήνες τώρα όταν συνάδελφοι από το ΑΤ Ωραιόκαστρου επί μήνες έκαναν δεκάδες χιλιόμετρα για να πάνε στο Ζαγκλιβέρι.
Αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση με το ΑΤ Λευκού Πύργου και την μόνιμη πλέον ενίσχυση με αποσπάσεις από συναδέλφους κυρίως των ανατολικών τμημάτων, οι οποίοι καλούνται να επιβαρύνουν τον μηνιαίο οικονομικό τους προϋπολογισμό με καύσιμα 200 ευρώ και άνω, αφού αποσπώνται από την Θερμή και άλλα ανατολικά ΑΤ στο ΑΤ Λευκού.
Και δεν το συζητάμε για την ενίσχυση του ΑΤ Λευκού Πύργου. Είμαστε αυτοί που το φωνάζουμε συνέχεια. Που η Ένωση έκανε ανοιχτό ΔΣ στο τμήμα αυτό και που συνεχώς καταγγέλει τα όσα παράλογα συμβαίνουν χρόνια τώρα εις βάρος της συγκεκριμένης υπηρεσίας.(σε έγγραφη αναφορά του Διοικητή για έλλειψη προσωπικού, η απάντηση της νυν Ηγεσίας ήταν την επόμενη κιόλας μέρα της αναφοράς να του αποσπάσουν και άλλο άτομο από το τμήμα του).
Και αναρωτιόμαστε..
Με τόση ενισχυτική δύναμη από ειδικές υπηρεσίες και από άλλους νόμους , με τόσες μεταθέσεις πως είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρούνται συνάδελφοι με εσωτερικές αποσπάσεις.
Πως είναι δυνατόν την ώρα που οι συνάδελφοι των διαβατηρίων τα οποία οργανικά είναι υπερπλήρες, έχουν γίνει λάστιχο αφού πλέον ενισχύουν όλα τα ΑΤ, με το πρόσχημα ότι δεν εκδίδονται διαβατήρια, την ίδια ώρα η Ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας να ενισχύει τα διαβατήρια με 2 έξτρα αποσπάσεις;
Πως είναι δυνατόν όλα τα τμήματα δυτικά να έχουν πρόβλημα προσωπικού σε μόνιμη βάση;
Πως είναι δυνατόν η Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων να έχει έλλειψη προσωπικού σε μόνιμη βάση.
Γενικότερα πως είναι δυνατόν με τόση ενίσχυση, να μην έχει διορθωθεί τίποτα και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε κακοπροαίρετοι εναντίον της Ηγεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας, σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και το όργιο αποσπάσεων από αυτήν σε άλλες Διευθύνσεις, αλλά δεν είδαμε την παραμικρή αντίδραση.
Όταν κατέχουν τον βαθμό του Υποστρατήγου και του Ταξιάρχου και σε ερωτήματα καλά γιατί δεν λύνετε το πρόβλημα, ή απάντηση είναι " δεχόμαστε πιέσεις", τότε τα λόγια είναι περιττά.
Δυστυχώς κάποιοι βάζουν την ικανοποίηση συγκεκριμένων ατόμων, πάνω από την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και την ασφάλεια του Πολίτη.
Για το λόγο αυτό φωνάζουμε και θα φωνάζουμε μέχρι να γίνει
Αξιοκρατικός Κώδικας Εσωτερικών Μεταθέσεων, για να μπει επιτέλους
STOP στα ρουσφέτια.

 

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...