Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός – αστυνομικός, σημειώσατε;Της αντιπρόσωπου , Μαρίας Δούκα

Και ενώ όλοι οι φορείς τονίζουν την σπουδαιότητα του να μείνουμε σπίτι και να τηρήσουμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής ως μοναδικά όπλα έναντι στο «νέο εχθρό» που μας απειλεί καθημερινά, δυστυχώς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώνουμε πως ο σύγχρονος αστυνομικός είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Διαπιστώνουμε πως είναι πολυσύνθετος και πως μπορεί να έχει ανθρώπινη και θεία υπόσταση που τον προστατεύει. Γιατί αν παραπονεθεί πως…:


ενώ βρέχει και δεν μπορεί να καβαλήσει τη μηχανή για να βγει στο δρόμο και πως, προτιμότερο είναι να καθίσει σπίτι του να προστατευτεί, τότε… λουφάρει.
στην κλούβα είναι μαζεμένοι 15-20 συνάδελφοι που κάθονται «αγκαλιά» και πως προτιμότερο είναι να καθίσει σπίτι του να προστατευτεί, τότε… υπερβάλει.
ενώ η δουλειά των γραφείων μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία ενός μόνο συναδέλφου στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και να υπάρχει μια εναλλαγή αυτών ανά δύο - τρεις ημέρες προκειμένου να υπάρχει εφεδρική δύναμη προσωπικού όπως έχει γίνει ήδη σε άλλες υπηρεσίες και επιχειρήσεις και πως προτιμότερο είναι να καθίσει σπίτι του να προστατευτεί, τότε… τεμπελιάζει.
τα γάντια, οι μάσκες και τα αντισηπτικά τελειώνουν γρήγορα αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, τότε είναι ηλίθιος που δεν κάνει σωστή διαχείριση των υλικών.
Φτάνει! Άραγε, πόσοι εξ’ αυτών που ασκούν διοίκηση στην πόλη μας σκέφτηκαν πως έχουν ευθύνη απέναντι στο προσωπικό τους; Πως δεν είναι αναλώσιμοι αριθμοί; Πως οι καιροί επιβάλλουν τη σωστή και όσο το δυνατόν ορθολογική κατανομή του; Πως χρειάζεται να μένουν εφεδρικές δυνάμεις που θα καλύψουν τους πάσχοντες συναδέλφους ή αυτούς που χρειάζονται την άδεια ειδικού σκοπού γιατί είναι ευπαθείς ομάδες ή έχουν στις οικογένειες τους ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά που δεν μπορούν να μείνουν μόνα.
Ο αστυνομικός είναι και γονιός και σύζυγος και παιδί και φίλος και απαραίτητος…
Προστατεύστε τον, φυσικοί ηγέτες της πόλης μας…
Φροντίστε τον γνωρίζοντας του προσχεδιασμένες και αποδεκτές διαδικασίες που φαίνεται ότι οι ενέργειες του κινούνται βάση στρατηγικής. Βρείτε εναλλακτικά κτίρια διοίκησης για την λήψη αποφάσεων σε περίπτωση που ο «εχθρός» έχει «βομβαρδίσει» τα στρατηγεία σας. Δεν χρειάζεται όλοι να γνωρίσουν τον τόπο της «καταστροφής» για να μάθουν πως πρέπει να κινηθούν και να φερθούν.

Φίλοι στρατηγοί και αξιωματικοί, μπορεί να θεωρήσετε ότι χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα στην κριτική μου, αλλά κάποιες εντολές δεν συνάδουν ούτε με τη νομοθεσία, ούτε και με τον απαιτούμενο σεβασμό στο προσωπικό και φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

 

ΔΟΥΚΑ Μαρία 

Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος ΑΣΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...