Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τους "προδότες" στους "ήρωες" .Του ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗ Μίλτου

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020. Στην τηλεόραση δείχνουν βίντεο με αστυνομικούς να λοιδορούνται ενώ στα sociαl media κυριαρχούν οι λέξεις «προδότες» των ΜΑΤ. Είναι μια δύσκολη μέρα για την υπηρεσία του Γιάννη που κάθεται με την οικογένειά σπίτι του, όταν ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Ακούγεται μια φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής. «Ετοίμασε τη διμοιρία. Φεύγετε άμεσα για Έβρο για να αποτρέψετε την είσοδο μεταναστών», του λένε. Τα ξεχνάει όλα και ενημερώνει τους συναδέλφους στη διμοιρία. Όλοι, δηλώνουν εθελοντές. Ξεκινάνε άμεσα.

Μετά από τέσσερις ώρες ταξίδι φτάνουν στις Καστανιές Έβρου, στην πύλη. Απέναντι τους υπάρχει ένας στρατός μεταναστών που προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με κάθε μέσο. Τους χωρίζει ένα συρματόπλεγμα. Όλο το βράδυ απέκρουαν τις επιθέσεις των μεταναστών. Άρχισε σιγά σιγά να ξημερώνει, όταν η κατάσταση είχε ηρεμήσει. Από τον ασύρματο ακούγεται να μεταβούν για ξεκούραση. Είναι γύρω στις 07:30...

Μετά από τέσσερις ώρες ξεκούρασης επιστρέφουν πίσω στη μάχη... Μια μάχη που κράτησε όλη τη μέρα. Παρόλο τους τραυματισμούς, κανείς δεν σκέφτηκε να εγκαταλείψει. Την ίδια στιγμή, στην ΔΑΕΘ επικρατεί αναβρασμός. Όλοι θέλουν να μεταβούν να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στον Έβρο... Οι μέρες άρχισαν δειλά δειλά να πέρανε. Οι διμοιρίες να εναλλάσσονται. Τα επεισόδια να συνεχίζονται. Έχει πέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που οι «προδότες» έγιναν ήρωες. Στα social media το κλίμα έχει αλλάξει. Ανεβαίνουν βίντεο με τους ήρωες κατοίκους των Καστανιών να χειροκροτούν διμοιρίες όταν μεταβαίνουν για υπηρεσία. Όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα.

Επιτέλους ας αντιληφθούν άπαντες, έστω και καθυστερημένα, ότι ο άχαρος ρόλος των διμοιριών, οι οποίες έχουν χτυπηθεί άμεσα και έμμεσα όλα αυτά τα χρόνια, είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας από εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς "εχθρούς".

 

ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μίλτος 

Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος ΑΣΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...