Η Διεύθυνση Αστυνομίας των χιλίων προβλημάτων και οι παθογένειες που τα συντηρούν.Άρθρο του ΗΛΙΑΔΗ Αθανάσιου

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 12:12 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Είναι κοινώς γνωστό ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αποτελεί τον στυλοβάτη των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης μας.

 

Οι συνάδελφοί που ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας, διατίθενται καθημερινά για τη λήψη μέτρων τάξης, την φύλαξη στόχων,δικαστήρια, μεταγωγές.

Το κυριότερο ζήτημα είναι η δυσαναλογία μεταξύ καθηκόντων και προσωπικού.Αυτήν την στιγμή από τα 300 περίπου οργανικά κενά που υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, τα 250 βρίσκονται στην Διεύθυνση Αστυνομίας.Αν συνυπολογίσουμε και τους αποσπασμένους τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη.Εδώ και χρόνια όλοι θέλουν να φύγουν από την συγκεκριμένη Διεύθυνση και κανείς από την εκάστοτε Ηγεσία δεν έχει αναρωτηθεί το γιατί, ούτε προσπαθεί να δώσει και λύση, ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση ήρθε, εφαρμόστηκε αλλά δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.Το γεγονός και μόνο ότι συνεχίζουν τμήματα να βγάζουν από κοινού περιπολικά τα λέει όλα, ενώ σε πολλά τμήματα οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις αυξάνονται.Αυτό συμβαίνει κυρίως στα κεντρικά τμήματα της πόλης τα οποία έχουν και τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

Από την άλλη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και στην υλικοτεχνική υποδομή. Αυτήν την στιγμή τα περισσότερα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα είναι ακατάλληλα και χωρίς καθαριότητα.Ο στόλος με τον οποίον είναι αναγκασμένοι να εκτελέσουν υπηρεσία οι συνάδελφοι των Α.Τ. είναι απαρχαιωμένος , με οχήματα με 400.000-600.000 χλμ, ενώ η κατάσταση σε υπολογιστές φωτοτυπικά φαξ κλπ είναι σε οριακή.

 

Λύσεις

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό η λογική και το ορθό είναι τα οργανικά κενά της ΓΑΔΘ να μοιραστούν αναλογικά σε κάθε Διεύθυνση και να μην τα επωμίζεται μόνο η διεύθυνση Αστυνομίας.

Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η διαδικασία των πανελλήνιων διαγωνισμών και να δίνονται σε κάθε Γενική και Διεύθυνση αναλογικά με την οργανική δύναμη και τις ανάγκες συγκεκριμένα ποσά, από το συνολικό κονδύλι που υπάρχει για το οτιδήποτε, ώστε να γίνονται οι διαδικασίες ταχύτερα και να απορροφώνται όλα τα χρήματα.Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της καθαριότητας και της θέρμανσης, αλλά και της ακινητοποίησης οχημάτων για μια αλλαγή ελαστικών ή μπαταρίας για μήνες, την ώρα που δεν υπάρχουν οχήματα στην ΓΑΔΘ.

 Όλα τα παραπάνω βέβαια για να γίνουν θα πρέπει να υπάρχει βούληση από την κεντρική Διοίκηση και την Πολιτική Ηγεσία.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της κρίσης, παρατηρούμε το φαινόμενο η Ηγεσία να αναλαμβάνει και απλά να προσπαθεί να κάνει διαχείριση των προβλημάτων, ώστε να κριθεί ικανή και για το επόμενο έτος, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται πραγματικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν.

Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να δοθούν άμεσα.Διάθεση δεν φαίνεται να υπάρχει και κυρίως για αλλαγή και προσαρμογή στην εποχή που ζούμε.

Δυστυχώς η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να λειτουργεί με τις παθογένειες δεκαετιών πριν....

 

ΗΛΙΑΔΗΣ Αθανάσιος

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην ΠΟΑΣΥ

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...