Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ρατσισμός και η προκατάληψη που αντιμετωπίζει το επάγγελμα του Αστυνομικού. Άρθρο του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Θ. ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 12:13 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Ρατσισμός, ανθρώπινα δικαιώματα , πολλή θεωρία,βαρύγδουπες δηλώσεις ουσία μηδέν.
Η εργασιακή ομάδα που δέχεται τον μεγαλύτερο ρατσισμό και αντιμετωπίζεται με προκατάληψη είναι οι Έλληνες αστυνομικοί.


Λεκτικές επιθέσεις, προπηλακισμοί, εμπρησμοί οχημάτων, ξυλοδαρμοί ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις απλά και μόνο γιατί είμαστε αστυνομικοί.
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέροαμαι σε περιστατικά εν ώρα υπηρεσίας τα οποία είναι σύνηθες φαινόμενο και άπαντες τα προσπερνούν ως φυσιολογικά γεγονότα.
Ουδείς αστυνομικός τολμάει να ξεκινήσει ένστολος από το σπίτι του για να πάει στην δουλειά, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος της επιθέσης και της στοχοποιησης
Ένας αστυνομικός που για να εργαστεί πρέπει να αγοράσει την στολή του, να δεχθεί να οδηγήσει το "σαράβαλο" υπηρεσιακό όχημα, να πληρώσει ακόμα και για την καθαριότητα της υπηρεσίας του.
Μια κοινωνία που εχει μάθει να βρίζει και να απειλεί τον Αστυνομικό ακόμα και ότι θα τον μεταθέσει, η οποία δεν σέβεται την στολή και το εθνόσημο, γνωρίζοντας την ατιμωρησία και την ανεκτικότητα που υπάρχει σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.
Κυβερνήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν την Αστυνομία ανάλογα με τα θέλω και τα πιστεύω τους και δεν τις επιτρέπουν να λειτουργεί σύμφωνα με τους Νόμους και το Σύνταγμα, απαξιώνοντάς την καθημερινά.
Μία Πολιτεία που αρνείται να πράξη το αυτονόητο και να αναγνωρίσει το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό και να εφαρμόσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν.
Μία ΕΛ.ΑΣ. και ένας Αστυνομικός που γενικά, φοβάται να κάνει την δουλειά του και αυτό που ορκίστηκε, γιατί ζει σε μια χώρα που το νόμιμο και λογικό έχει γίνει παράνομο και παράλογο.
Ας ασχοληθούμε λοιπόν εμείς οι συνδικαλιστές, με τον ρατσισμό, την απαξίωση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοι μας και εμείς οι ίδιοι, καταβάλλοντας προσπάθειες να αλλάξει αυτή η θλιβερή κατάσταση και ας μην παρασυρομαστε από την επικαιρότητα για μια στιγμή δημοσιότητας απλά για να συμβαδίσουμε με τα λάθος πρότυπα που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλλουν.

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

 

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...