Αφήσαμε την αστυνόμευση και... καθυστερούμε λεωφορεία με πρόσφυγες.Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λαρισας

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 13:58 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Περίπου εδώ και είκοσι (20) ημέρες, με σχετική διαταγή του Α.Ε.Α., η Δ.Α. Λάρισας  ενεργεί σε προκαθορισμένα σημεία επί του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε. «ανασχέσεις»

σε λεωφορεία με πρόσφυγες που κινούνται προς Ειδομένη, με σκοπό να μην υπάρχει συμφόρηση και πίεση στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Ως σωματείο αφήσαμε να περάσει λίγο χρονικό διάστημα, μήπως και ατονήσει το όλο ζήτημα, συνιστώντας και στους συναδέλφους να κάνουν την ανάλογη υπομονή. Δυστυχώς όμως η κατάσταση τείνει να παγιωθεί. Καθημερινά η Δ.Α. Λάρισας καλείται να διαχειριστεί περί τα σαράντα (40) λεωφορεία προς Ειδομένη και περίπου έξι (6) που επιστρέφουν Αθήνα καθόσον δε γίνονται δεκτοί στα Σκόπια, συν τα όποια περιστατικά διακομιδής σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας.

Η διαχείριση αυτή σημαίνει συν τοις άλλοις και απασχόληση τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ατόμων ανά βάρδια, δηλαδή εξήντα (60) το εικοσιτετράωρο! Έχουμε υπηρεσίες όπως η Ο.Π.Κ.Ε. και το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων που απασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα αυτό. Προφανώς σε αυτή τη περίπτωση την υπηρεσία δεν την ενδιαφέρουν τα «κουτάκια» των στατιστικών; Μας προξενεί επίσης απορία γιατί η διαχείριση αυτή αρχίζει από τη Λάρισα και όχι νωρίτερα, έτσι ώστε το βάρος να επωμίζεται σε όλους τους νομούς ως το Κιλκίς.

Επειδή όπως προείπαμε διαφαίνεται ότι η κατάσταση τείνει να  γίνει μόνιμη και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κοινωνικά γεγονότα π.χ. γήπεδα, μεγάλη πιθανότητα αγροτικών κινητοποιήσεων κ.α. ζητούμε :

1. Την ενίσχυση της Δ.Α. Λάρισας από όμορους νομούς, τουλάχιστον με ένα περιπολικό και δύο συναδέλφους ανά βάρδια.
  2. Την όσο το δυνατόν ταχύτερη ενημέρωση της Δ.Α. Λάρισας έτσι ώστε οι όποιες διαταγές για τα μέτρα να εκδίδονται το συντομότερο δυνατό, στα πλαίσια της εβδομαδιαίας υπηρεσίας καθότι δεν είναι πλέον έκτακτο γεγονός, έτσι ώστε να μεταβάλλεται συνεχώς η διάταξη της υπηρεσίας.
  3. Να υπάρχει διέλευση της υπηρεσιακής καντίνας τουλάχιστον δύο (2) φορές ανά βάρδια για παροχή πρόχειρου φαγητού και ζεστών ροφημάτων στους συναδέλφους.

Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι τεράστιο. Όχι όμως η διαχείριση του να αφήνεται σχεδόν αποκλειστικά στις πλάτες των συναδέλφων. Σε ότι μας αναλογεί είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τα μέγιστα, χωρίς όμως να υποχωρούμε σε οποιοδήποτε κεκτημένο δικαίωμα μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                           ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

THESSpolice