Αθλητικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στις Αστυνομικές Ακαδημίες

Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 11:03 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομίας , χρειάζεται να προσέλθουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις συνίστανται σεψυχοτεχνική δοκιμασία στις υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι εξετάσεις αυτές είναι ενιαίες και κοινές για τους υποψηφίους και των δύο Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Όσοι υποψήφιοι κρίνονται ΙΚΑΝΟΙ στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις παραπέμπονται στη συνέχεια στις Αθλητικές Επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης. Οι υποψήφιοι δοκιμάζονται στα εξής αγωνίσματα:
α. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
β. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
γ. Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
δ. Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
ε. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).



images 1
Ο Αστυνομικός Υπ/ντης (ΥΓ) Χαραλαμπίδης Μιχάλης, Φυσικοθεραπευτής και αθλητής ο ίδιος συμβουλεύει, σχετικά με την επιτυχή έκβαση της αθλητικής δοκιμασίας :

"Η άσκηση με τη συστηματική καθοδήγηση της αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση καθώς βελτιώνει την ποιότητα ζωής και τα επίπεδα υγείας των πολιτών, συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, ενισχύει την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και βοηθά θετικά σε μία καλύτερη επαφή των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον μέσα από δραστηριότητες αναψυχής .
Αναγνωρίζοντας το φορτίο δουλειάς που έχουν όλα τα παιδιά το τελευταίο έτος των πανελληνίων , θα ήθελα να δώσω κάποιες συμβουλές
-οδηγίες για την καλύτερη προετοιμασία τους για τις αθλητικές δοκιμασίες που θα γίνουν για την εισαγωγή τους στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές .

Όπως ξέρετε οι αθλητικές δοκιμασίες είναι ένα προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στις ανωτέρω σχολές ως εκ τούτου θα πρέπει να τα πάμε καλά και σε αυτό το << μάθημα >> , πράγμα που πολλοί βάζουν σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να απογοητεύονται από τα αποτελέσματα .

Το καλύτερο θα ήταν να μπορούν να προετοιμαστούν καθ΄όλη την διάρκεια του έτους για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας με λιγότερους τραυματισμούς και άγχος για το αποτέλεσμα .

Δυστυχώς η έλλειψη του χρόνου αναγκάζει τους υποψηφίους να ξεκινούν προετοιμασία μετά το πέρας των πανελληνίων ,πράγμα που καθιστά το εγχείρημα δυσκολότερο . Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να προσπαθούν να κάνουν την προπόνηση ενός έτους σε ένα μήνα . Η εμπειρία μου ως φυσικοθεραπευτή και αθλητή έχει δείξει ότι αυτή η προσπάθεια σε μικρό χρόνο έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμούς κούραση και γενικά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε .
Για αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει μια συνετή προετοιμασία , αν είναι δυνατόν με τις οδηγίες ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό , προπονητές γυμναστές κλπ.
Εκτός από την φυσική τους κατάσταση να ασχοληθούν και με τα τεχνικά αθλήματα της σφύρας , του ύψους και του μήκους , που πολλές φορές τα βάζουμε σε δεύτερη μοίρα με όχι καλά αποτελέσματα ,ιδίως ο γυναικείος πληθυσμός .Στην περίοδο των αθλητικών δοκιμασιών καλό θα ήταν να έχουμε ξεκούραση καλή διατροφή και ενυδάτωση
Σε περίπτωση τραυματισμού να απευθύνονται σε εξειδικευμένους Γιατρούς και Φυσικοθεραπευτές για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι να καταφεύγουν σε αμφιβόλου αξίας θεραπείες."


Τραυματισμός υποψηφίου και αθλήματα

Σε περίπτωση που για κάποιον -α υποψήφιο -α, προκύψει πρόβλημα υγείας ή γυναικολογικής φύσης, υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης σε νέα ημερομηνία, οπωσδήποτε μόνο μετά από επιτόπια εξέταση από τον παρόντα ιατρό και πριν τη διεξαγωγή κάποιου αθλήματος.
Υποψήφιος -α που αγωνίστηκε σε κάποιο άθλημα, μπορεί να επανεξεταστεί μόνο σε περίπτωση τραυματισμού του, ο οποίος επιτόπου θα βεβαιωθεί από τον ιατρό. Σε κάθε περίπτωση, η επανεξέταση θα λάβει χώρα σε ημερομηνία εντός του χρονοδιαγράμματος των ΠΚΕ και στο σύνολο των αθλητικών δοκιμασιών.
Υποψήφιος που δεν τα καταφέρνει στις προκαταρκτικές εξετάσεις, δεν εισάγεται στις Αστυνομικές Ακαδημίες , ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχει γράψει στις πανελλαδικές εξετάσεις, και εάν δηλώσει τέτοιες σχολές στο μηχανογραφικό.

 

www.kiath.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...