Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα ΕΚΑΜ, έκτακτες μεταθέσεις και υλικοτεχνική υποδομή, τα ζητήματα που τέθηκαν στον κ. Αναγνωστάκη

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 20:04 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κου Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στην 83η ΔΕΘ, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης άδραξε την ευκαιρία και συνομίλησε μαζί του.

 

Ως πρώτο θέμα τέθηκε η ενίσχυση της ΓΑΔΘ με ικανό αριθμό Αστυνομικών ενόψει των συμπληρωματικών μεταθέσεων. Οι ελάχιστες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν συμπαρασύρει τις μεταθέσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια γίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο. Ζητήσαμε την παρέμβαση του κ. Γενικού Γραμματέα ώστε φέτος η ΓΑΔΘ να ενισχυθεί με νέο προσωπικό, γεγονός που αν επιτευχθεί θα ανακουφίσει υπηρεσιακά όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Ένα σημαντικό, αλλά όπως φαίνεται δυσεπίλυτο ζήτημα είναι η περικοπή του επιδόματος που λάμβαναν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) για τις ειδικές συνθήκες της εργασίας τους. Αυτό προέκυψε μετά την υπαγωγή της ΕΚΑΜ στην Υποδιεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων, και την εξαίρεσή τους από το επίδομα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια, οι πιο εκπαιδευμένοι και μάχιμοι Αστυνομικοί, πέραν των άλλων μειώσεων, έχουν επιπλέον μείωση του μισθού τους κατά 150 ευρώ. Οι αρχικές προφορικές διαβεβαιώσεις για επίλυση του προβλήματος από την φυσική και πολιτική Ηγεσία, διαψευστήκαν μετά την δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που καθόριζε τις λεπτομέρειες για την χορήγηση και καταβολή των επιδομάτων και δεν περιελάμβανε πουθενά την ΕΚΑΜ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πρότεινε στον κ. Γενικό Γραμματέα με νεότερη ΚΥΑ να οριστεί το επίδομα της ΕΚΑΜ, τουλάχιστον στο ύψος του επιδόματος της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων που τους περικόπηκε, δηλαδή κατά 150 ευρώ.

Επίσης, μεταφέρθηκε η πρόταση της Ένωσης για τη δημιουργία Υπηρεσίας Φύλαξης Ευπαθών Στόχων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Η ανάγκη αυτή υπαγορεύεται από τους πολυάριθμους στόχους που υπάρχουν τη Θεσσαλονίκη, για την φύλαξη των οποίων καθημερινά ζητείται ενισχυτικό προσωπικό από όλες τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ.

Η δημιουργία μιας αυτοτελούς Υπηρεσίας που θα απασχολείται με τα καθήκοντα της φύλαξης, μόνο θετικά θα επιδρούσε στην αστυνόμευση της πόλης και στις ιδιαίτερες ανάγκες της ίδιας της Υπηρεσίας.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί η τεράστια έλλειψη σε οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή που ταλανίζει όλους τους Αστυνομικούς της ΓΑΔΘ. Πλέον τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, με περιπολικά να φλέγονται εν κινήσει. Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό Γραμματέα να παρέμβει καθώς το ζήτημα ξεφεύγει από τις συνθήκες εκτέλεσης της υπηρεσίας, και λειτουργεί απειλητικά για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Τεράστιο είναι και το κενό στην χορήγηση στολών, υφασμάτων και λοιπών εφοδίων των συναδέλφων.

Ο κ. Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε επί των θεμάτων, και όπως μας ανέφερε έχει ήδη ενημερώσει για το επίδομα της ΕΚΑΜ την Υπουργό κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ και την Υφυπουργό κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ. Όλοι οι προαναφερόμενοι αποκρίθηκαν θετικά και ελπίζουμε να δούμε άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Θετικός ήταν ο κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και στη δημιουργία Υπηρεσίας Φύλαξης Ευπαθών Στόχων. Ο ίδιος γνωρίζει τον μεγάλο αριθμό των Αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη στόχων και μας προέτρεψε να προωθήσουμε την πρότασή μας στην φυσική Ηγεσία του Σώματος, κάτι το οποίο θα πράξουμε άμεσα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε στολές και λοιπά είδη, ενημερωθήκαμε ότι εκκρεμεί μια σχετική σύμβαση που θα επιλύσει το πρόβλημα, πλην όμως η αλλαγή στην «κεφαλή» της Ηγεσίας δημιούργησε ένα προσωρινό κώλυμα, το οποίο θα ξεπεραστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...