Επίσκεψη στο Τ.Α. Πολίχνης - Διπλά νυχτερινά και ένα ρεπό κάθε 15 μέρες!

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 23:34 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσής μας επισκέφθηκε το Τ.Α. Πολίχνης με σκοπό να διαπιστώσει την τήρηση του κανονισμού του χρόνου εργασίας, καθώς και να διατυπωθούν από τα μέλη της τυχόν

παράπονα ή παραλείψεις της Διοίκησης.
Αν και εκδίδεται εβδομαδιαία υπηρεσία, ένα σοβαρό ζήτημα που παρατηρήθηκε είναι η διάθεση μεγάλου μέρους των συναδέλφων του Α.Τ. Πολίχνης σε διπλή νυχτερινή υπηρεσία. Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να εργάζεται, κατά κανόνα, σε μια (1) αλλαγή (βάρδια) ημερησίως. Τούτο, βεβαίως, δεν επιτυγχάνεται όταν η μια βάρδια λήγει την 06:00 πρωινής και η βάρδια αυτή θεωρείται εργασία της ημέρας λήξης (εδ. β΄της παρ.3 του αρ.2 Π.Δ. 394/2001), αφού σύμφωνα με τον Νόμο θεωρείται πως εκτέλεσε κατά την ημέρα αυτή το σύνολο της οκτάωρης νυχτερινής εργασίας, που ο Νόμος επιτρέπει ανά ημερολογιακό εικοσιτετράωρο. Σε αυτό συντείνει, εξάλλου, και η απαγόρευση δεύτερης αλλαγής εντός του αυτού εικοσιτετραώρου, που προβλέπει η παρ.2 αρ.3 του Π.Δ. 394/2001. Η εξαίρεση που θεσπίζει η εν λόγω διάταξη, με παραπομπή στην παρ.3 του αρ.2 Π.Δ. 394/2001, είναι αντίθετη με τις ανωτέρω διατάξεις, οι οποίες στοχεύουν, αφενός στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, αφετέρου, στην διασφάλιση της σωματικής και πνευματικής υγείας του αστυνομικού προσωπικού.
Επιπρόσθετα, οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο αστυνομικό προσωπικό παρουσιάζουν αυξητικό ρυθμό, και αν η Διοίκηση δεν προβεί σε άμεσες ενέργειες το πρόβλημα θα οξυνθεί περαιτέρω. Χαρακτηριστικά, οι συνάδελφοι στο σύνολο τους λαμβάνουν μια ημερήσια ανάπαυση ανά δεκαπενθήμερο.
Ο κ. Διοικητής από πλευράς του, μας ανέφερε ότι ενώ η Υπηρεσία μέχρι πρότινος λειτουργούσε εύρυθμα, η απόσπαση ενός συναδέλφου σε άλλη Υπηρεσία και η αναρρωτική άδεια που έλαβε έτερος συνάδελφος, οδήγησαν στη σημερινή οριακή κατάσταση.
Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό δεν επαρκεί για να αποδείξει το ενδιαφέρον της Διοίκησης για το προσωπικό, καθώς μέχρι σήμερα ο Διοικητής του Τ.Α. Πολίχνης δεν έχει ενημερώσει εγγράφως τις προϊστάμενες Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού. Όπως τονίζουμε διαρκώς, το σημαντικότερο καθήκον των διοικούντων είναι να κρατείται το ηθικό και η φυσική κατάσταση των εργαζόμενων συναδέλφων σε υψηλό επίπεδο, και να μην καταπονούνται με άσκοπη, πολλές φορές, υπεραπασχόληση.
Το Προεδρείο μας, έκανε τις δέουσες συστάσεις για την πίστη εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν τον χρόνο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού στη Διοίκηση του Τ.Α. Πολίχνης, χωρίς ωστόσο να αρκεστεί σ’ αυτό. Άμεσα θα ενημερωθεί εγγράφως ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ για όσα διαπιστώσαμε.
Η Ένωσή μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να λυθεί δια παντός το ζήτημα της διάθεσης σε υπηρεσία διπλών νυχτερινών στη ΓΑΔΘ και των λοιπών απαράδεκτων αυθαιρεσιών των Διοικητών. Τέλος, αναμένουμε ότι η Διοίκηση του Τ.Α. Πολίχνης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για εφαρμογή των κανονισμών, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τα μέλη μας για οποιαδήποτε εξέλιξη.

 

 

                                                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...