Ενίσχυση της ΓΑΔΘ με αστυνομικό προσωπικό ενόψει της δημιουργίας χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων στη Σίνδο

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 12:46 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

κ.κ. Υπουργοί,
Κύριε Αρχηγέ,
Οι χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν καθημερινά τα ελληνικά σύνορα, επιφόρτισαν την χώρα μας με

την ευθύνη για ορθότερη φύλαξη των συνόρων μας και τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης των προσφύγων. Αρχικά τα σημεία και ο χρόνος δημιουργίας των χώρων φιλοξενίας, αποτελούσαν αντικείμενο φημολογίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα οι διαδικασίες επισπεύθηκαν και οι εμπλεκόμενοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν για την παραχώρηση στρατοπέδων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι ο Ελληνικός Στρατός θα αναλάβει τη διαμόρφωση των παλιών εγκαταστάσεων των στρατοπέδων, ενώ η φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία.
Στη Θεσσαλονίκη, όπως ενημερωθήκαμε, θα παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στην περιοχή Σίνδου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα 500 άτομα, και μελλοντικά επιπλέον 4.000 άτομα. Το στρατόπεδο, ως χώρος φιλοξενίας, θα είναι φρουρούμενο αλλά ανοικτού τύπου.
Όπως είναι αντιληπτό και πάλι η μεγαλύτερη ευθύνη θα βαρύνει την Ελληνική Αστυνομία, αφού για την ομαλή λειτουργία των χωρών αυτών και την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης θα είναι επιβεβλημένη η 24ωρη παρουσία Αστυνομικών.

Ο σχεδιασμός αυτός έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σημερινή πραγματικότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ). Τα τελευταία χρόνια, οι οχλήσεις μας προς την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στην Θεσσαλονίκη είναι πολυάριθμες. Τι κι αν συνεχώς διαμηνύουμε ότι οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην ΓΑΔΘ λειτουργούν οριακά και η αστυνόμευση στην πόλη μας επιτυγχάνεται με μεγάλη δυσκολία; Πριν μερικές μέρες στις τακτικές μεταθέσεις έτους 2016 αποφασίστηκε η ενίσχυση της ΓΑΔΘ με μόλις 23(!) Αστυνομικούς.
Πολύ φοβόμαστε ότι όσοι θεωρούν ότι η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες υπηρεσιακές απαιτήσεις των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Η πλήρης στελέχωση του κέντρου φιλοξενίας στη Σίνδο πρέπει να γίνει με προσωπικό που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μέσω εκτάκτων μεταθέσεων από την επετηρίδα. Διαφορετικά θα βρεθούμε μπροστά σε ένα ανορθόδοξο δίλημμα: Σωστή αστυνόμευση της πόλης ή φύλαξη του κέντρου φιλοξενίας;
Τέλος, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το στρατόπεδο προορίζεται να είναι ανοικτού τύπου. Αυτό συνεπάγεται ότι οι πρόσφυγες θα κινούνται εντός της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερο αριθμό Αστυνομικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών και πλήρη επαγρύπνηση των αστυνομικών δυνάμεων εν γένει.
κ.κ. Υπουργοί,
Κύριε Αρχηγέ,
Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Ελλάδας και οι ανάγκες της ταυτίζονται περισσότερο με της Αθήνας παρά με των επαρχιακών πόλεων. Τα τελευταία χρόνια συνεχώς επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για ενίσχυση της ΓΑΔΘ με αστυνομικό προσωπικό. Δυστυχώς, δεν εισακουγόμαστε. Ο αριθμός των μετατιθέμενων είναι υποτυπώδης και δεν βελτιώνει καθόλου την καθημερινότητά μας. Πριν τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στη Σίνδο, παρακαλούμε όπως ενισχύσετε την ΓΑΔΘ με ικανό αριθμό συναδέλφων, βάσει του αρ. 17§β ΠΔ 100/2003 που αφορά την ίδρυση νέων Υπηρεσιών.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν χωρά αδιαφορία και ωχαδερφισμός. Μόνο σε μια ασφαλή πόλη, μπορεί να επιβιώσει ένας πληθυσμός προσφύγων που φέρει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες, χωρίς να απειληθεί η δημόσια ασφάλεια.
 

                                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                             Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
                      ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                         ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...