Η Ένωση επισκέφθηκε τα συνεργεία της ΥΤΕΒΕ- Μεγάλη η προσφορά των συναδέλφων με ελάχιστα μέσα

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 16:41 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τα συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος (ΥΤΕΒΕ) και συνομίλησε με το

προσωπικό.
Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Υπηρεσία στελεχώνεται από Αστυνομικούς που κατέχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στο αντικείμενό τους και ως εκ τούτου η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι πολύ υψηλή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πλέον στα συνεργεία της ΥΤΕΒΕ επισκευάζονται βλάβες σε περιπολικά που παλαιοτέρα δεν ήταν δυνατό. Αυτή η θετική εξέλιξη, λειτουργεί προς όφελος τόσο των συναδέλφων που εξυπηρετούνται γρηγορότερα, όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας που εξοικονομεί χρήματα από τον προϋπολογισμό της.
Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι είναι η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, η οποία δρα επιβαρυντικά στην επαγγελματική δράση τους. Αν σ’ αυτό συνυπολογίσουμε ότι η Υπηρεσία εξυπηρετεί τα υπηρεσιακά οχήματα όλης της Βόρειας Ελλάδας, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε δυσλειτουργία της ΥΤΕΒΕ έχει άμεσο αντίκτυπο σε πληθώρα Αστυνομικών Υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά, οι συνάδελφοι μάς ανέφεραν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που με δικά τους έξοδα έχουν αγοραστεί ορισμένα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εργασία τους.
Παράλληλα, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ενώ η Υπηρεσία έχει κενές οργανικές θέσεις, οι περισσότεροι συνάδελφοι παραμένουν με αποσπάσεις και μακροχρόνιες προσωρινές μετακινήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΥΤΕΒΕ τα τελευταία χρόνια αποσπά συνεχώς θετικά σχόλια από πολλούς συναδέλφους για την άμεση εξυπηρέτησή τους, καθώς και τον σύντομο χρόνο διεκπεραίωσης των επισκευών των οχημάτων. Η Υπηρεσία οφείλει να αφουγκραστεί της ανάγκες του προσωπικού και να εκτελέσει τις εκκρεμείς μεταθέσεις, ιδίως αυτές που αφορούν τους εκπαιδευμένους συναδέλφους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των συνεργείων.
Οι μόλις 20 υπηρετούντες Αστυνομικοί με δυσκολία ανταπεξέρχονται στις πολύ μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες, και η συμμετοχή τους σε μέτρα τάξης αποδυναμώνουν περαιτέρω την Υπηρεσία. Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοι επισήμαναν ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο η συμμετοχή τους να περιοριστεί υπό την μορφή κινητού συνεργείου το οποίο θα επεμβαίνει επιτόπου όπου υπάρχει πρόβλημα ή ακινητοποίηση οχήματος.
Για να διευκολυνθεί το έργο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος πρέπει το προσωπικό να στηριχθεί εμπράκτως για την εξειδίκευση και επιμόρφωσή του. Είναι αναγκαία η μετεκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα μοντέλα περιπολικών που προμηθεύεται η Ελληνική Αστυνομία, κάτι που γινόταν παλαιότερα και τώρα έχει διακοπεί. Για τη σωστή συντήρηση των οχημάτων, η Υπηρεσία οφείλει να ξεκινήσει εκ νέου τις εκπαιδεύσεις αυτές που θα λειτουργήσουν προς όφελος όλων.
Τέλος, μεγάλη είναι η χρονοτριβή στην έγκριση των δαπανών της Υπηρεσίας, που κατ’ επέκταση οδηγεί στην καθυστέρηση των επισκευών των βλαβών. Είναι χρέος των υπευθύνων να εξυπηρετούν τις ανάγκες της ΥΤΕΒΕ, μιας Υπηρεσίας που αποτελεί πρότυπο για τη λειτουργία των συνεργείων της και την ποιότητα των υπηρεσιών της.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/54209b7f918f96bcbb81bcb89d41bc0f.jpg
Αυτήν την βδομάδα θα ανακοινωθούν οι θέσεις των έκτακτων μεταθέσεων. Η ΓΑΔΘ έχει αυτή την στιγμή
cache/resized/9649c3603a813d5a4b5f2d03c8d9ee95.jpg
Με μεγάλη προσέλευση και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομαδική εθελοντική αιμοδοσία της
cache/resized/3ecbe5472af932911b0ae8bb9bf9967b.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με εκλεγμένους αντιπροσώπους της συγκεκριμένης
cache/resized/c5f1db941dadf26baa7343e98d937ebb.jpg
Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου πολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν σχετικά με την στάση των
cache/resized/1f8e0bac06e55ea7e481bdd8a6450d6f.jpg
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της Χώρας στην 83η ΔΕΘ, αλλά και η δημιουργία από την Κυβέρνηση
cache/resized/91d840aab473f48e48dc382ea4335862.jpg
Στο περιθώριο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κου Δημητρίου ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ στην 83η
cache/resized/d37ded82f6700b620976aa22c349ba02.jpg
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
cache/resized/2878f4bc4bea454f74bedca858ddd10a.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ και την καινοτόμα πλατφόρμα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...