Ιφιγένεια εν Αυλίδι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης!

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 14:02 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Η γνωστοποίηση του πίνακα των συμπληρωματικών μεταθέσεων επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο για την Ελληνική Αστυνομία: Η επαρχία, και δη η Θεσσαλονίκη, έχουν εγκαταλειφθεί στο «έλεος του Θεού», χωρίς να διαφαίνεται διάθεση για τερματισμό του

φαινομένου.
Τα τελευταία 7 έτη, οι μετατιθέμενοι Αστυνομικοί από την Αθήνα προς την περιφέρεια είναι ολοένα και λιγότεροι. Είναι πασιφανές ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει υιοθετήσει μια πρακτική διατήρησης των αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα, αδιαφορώντας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στις συμπληρωματικές μεταθέσεις η Θεσσαλονίκη ενισχύθηκε με μόλις 9 Αστυνομικούς!
Όλα αυτά τα χρόνια, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης διαμηνύει ανελλιπώς, προς πάσα κατεύθυνση, την δυσαναλογία μεταξύ των διαρκώς αυξανόμενων υπηρεσιακών αναγκών και της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Εις μάτην! Όπως φαίνεται τόσο οι πολιτικοί όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες επιμένουν να προσεγγίζουν το ζήτημα γραφειοκρατικά, και δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων Αστυνομικών.
Για να επιτευχθεί αποτελεσματική αστυνόμευση και οι Αστυνομικοί να ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους, χωρίς να εξαντλούνται ψυχικά και σωματικά, η Ηγεσία επιβάλλεται να πάρει την πολυπόθητη απόφαση για ενίσχυση της Θεσσαλονίκης με νέο προσωπικό.
Διαφορετικά, οι ελάχιστες προσλήψεις, λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, και οι συνταξιοδοτήσεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα οδηγήσουν σε μια γερασμένη Αστυνομία που θα προσπαθεί να «προλάβει» το έγκλημα.
Οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης μαστίζονται από την μικροεγκληματικότητα, τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων συνεχίζουν να απασχολούν Αστυνομικούς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα καλά κρατεί. Χωρίς μια καλά επανδρωμένη και οργανωμένη Αστυνομία τα σοβαρά αυτά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς. Πρέπει να εμπεδωθεί ότι η προστασία των πολιτών και η ευημερία είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Δυστυχώς, όσες παρεμβάσεις κι αν έχουμε κάνει προς τους τοπικούς φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους της πόλης μας, δεν είδαμε κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αδιαμφισβήτητα, αυτή η αντιμετώπιση μας θλίβει ως εργαζόμενους και ως πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Δεδομένων των εξελίξεων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσει αυτήν την τεράστια αδικία αναπάντητη. Δεν επιτρέπεται στο βωμό των μνημονίων και της αδιαφορίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να «θυσιάζεται» σαν άλλη Ιφιγένεια. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολυπληθυσμιακή πόλη που δεν υπολείπεται των ελλείψεων της Αθήνας. Ως εκ τούτου, η εκτίμηση των αναγκών της οφείλει να γίνεται βάσει των προτύπων της πρωτεύουσας.
Με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε ένστολη διαμαρτυρία για να αναδείξει τα σημαντικότερα προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.
Με νεότερη ανακοίνωση θα δημοσιοποιηθεί ο τόπος και ο χρόνος της κινητοποίησης.

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...