Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στη ΓΑΔΘ

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 15:03 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Με τις δέουσες τιμές και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έλαβε την πρωτοβουλία και ανέγειρε το μνημείο ως ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατόν τριάντα (130) Αστυνομικούς που τραυματίστηκαν θανάσιμα εν ώρα Υπηρεσίας.
Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος κ.κ. Αθηναγόρας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κα. Κυριακή ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ.
Οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Μάρκος ΜΠΟΛΑΡΗΣ, κ. Σταύρος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ και κ. Ιωάννης ΣΑΡΙΔΗΣ, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, εκπρόσωπος του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιου ΛΑΖΑΡΙΔΗ και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ και ο Αντιδήμαρχος Θερμαϊκού και Πρόεδρος της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ.
Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού του Γ΄ Σ. Στρατού κ. Δήμος ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ.
Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης ΑΠΣ Υποστράτηγος Δημοσθένης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και ο Διοικητής Β’ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης Πύραρχος κ. Νικόλαος ΑΘΑΝΑΤΟΣ.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Χρήστος ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Φώτιος ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ, ο Α’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Μιλτιάδης ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ, ο Β’ Βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυν. Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Αβραάμ ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Στυλιανός ΝΤΕΛΗΣ, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο Διευθυντής Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. Θωμάς ΦΕΥΓΑΣ, ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Α/Δ΄ κ. Γεώργιος ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ, ο Διευθυντής της Υποδ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος Α/Δ΄ κ. Κωνσταντίνος ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ.
Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Κωνσταντίνος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Γιάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας κ. Απόστολος ΜΟΥΡΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος ΑΔΑΜ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Νικόλαος ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης ΦΩΤΗΣ, η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας κ. Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ. Παρασκευάς ΔΡΟΣΟΣ.
Εκπρόσωποι του Προξενείου των Η.Π.Α., της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ν. Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Αστυνομικών ε.α. Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής & Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. Μακεδονίας-Θράκης, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Τοπικής Διοίκησης Ν. Θεσσαλονίκης, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών/Παράρτημα Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Ο πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και τ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Στυλιανός ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και τ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης ΨΩΜΙΑΔΗΣ.
Μετά την ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρου ΤΣΑΪΡΙΔΗ, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων προσκεκλημένων.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από κοινού από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, και τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
Εν ακολουθία, κατατέθηκαν στεφάνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συναδέλφων μας.
Έκπληξη προξένησε η αποχώρηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγορίου ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, ο οποίος προσήλθε στην εκδήλωση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και κατά τον χαιρετισμό του εγκάλεσε την παρουσία δυο Βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αποχώρησε. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τη λύπη των παρευρισκομένων και των συναδέλφων μας. Επισημαίνουμε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ουδέποτε προσκάλεσε εκπροσώπους του συγκεκριμένου κόμματος, ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας μας. Εντούτοις, η ανάδειξη της προσφοράς και της θυσίας των συναδέλφων μας είναι υψηλού συμβολισμού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με πολιτικές θέσεις. Όλα τα ζητήματα έχουν τον ανάλογο τόπο και χρόνο προβολής τους.

Το Προεδρείο της Ένωσής μας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο, και όσους παρευρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια.

 

Τιμή και δόξα στους ήρωες μας!

   

Αθάνατοι!

 

Ο Πρόεδρος

 ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

 

Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...