Ανακοίνωση των αστυνομικών της Ροδόπης για τον τραυματισμό αστυνομικού

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 13:00 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Δυστυχώς, είκοσι μόλις ημέρες μετά την άνανδρη επίθεση και τον τραυματισμό του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας του, οι επιθέσεις των γνωστών- αγνώστων του

επονομαζόμενου Αντιεξουσιαστικού Χώρου επεκτείνουν την δράση τους και εξαπλώνονται στην ακριτική περιοχή μας, με θύματα αυτή την φορά δύο (2) Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ενός εκ των οποίων ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής.
Ως οι αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το γεγονός της βάρβαρης απρόκλητης επίθεσης σε βάρος των μελών μας, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων που εξήλθαν του πλήθους των συγκεντρωμένων, με στοχευμένο σκοπό να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα των δύο (2) συναδέλφων μας, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας τους για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο της χθεσινής (18-9-2016) συγκέντρωσης στην πλατεία Κομοτηνής, λόγω της επετείου της δολοφονίας του «Παύλου Φύσσα» και παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Διαπιστώνουμε όμως ότι η αδράνεια και η παθητική στάση-αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών από την Πολιτεία γενικότερα, αλλά και την Ηγεσία του Σώματος ειδικότερα (πολιτική & φυσική), ενθαρρύνει τη συνέχιση της εγκληματικής δράσης των ατόμων αυτών και την επανάληψη τέτοιων ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών και προσβλητικών για τη Δημοκρατία μας φαινομένων βίας, τα οποία πλείστες φορές έχει καταδικάσει η ελληνική κοινωνία.
Ζητούμε για πολλοστή φορά τη προστασία των Αστυνομικών, την προάσπισή τους έναντι τέτοιων συμπεριφορών και προς τούτο καλούμε την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και τα Πολιτικά Κόμματα στο σύνολο τους, να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο επεισόδιο, να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και τις συστηματικές πλέον επιθέσεις σε βάρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και των ανθρώπων που το υπηρετούν.
Απαιτούμε την θεσμική θωράκιση των σκληρά εργαζόμενων δημοσίων λειτουργών της χώρας και την προστασία της Δημοκρατίας εκ μέρους της Πολιτείας ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, με την ελπίδα να είναι αυτό το τελευταίο κρούσμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Υ.ΡΟΔΟΠΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Α.Μ.Θ.