Καταγγελία της Ένωσης Σερρών για αιφνιδιαστική μετακίνηση αστυνομικών

Μέσα σε αυτόν τον καταιγισμό των γεγονότων και συμβάντων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στη χώρα μας τα οποία διαχειρίζεται και αντιμετωπίζει με μεγάλη

επιτυχία το σύνολο των συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονται αδιάκοπα με φιλότιμο και αυταπάρνηση παρά τη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, καλούμαστε δυστυχώς να ασχοληθούμε ακόμη μία φορά με τα αυτονόητα, για τα δικαιώματα των συναδέλφων μας τα οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει και προστατεύει με νομοθετικά διατάγματα. Δυστυχώς, αν και έχει καταντήσει ανιαρό και κουραστικό είμαστε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές και καταγγέλλουμε την ανάλγητη στάση της Διοίκησης και καταστρατήγηση των Προεδρικών Διαταγμάτων και λοιπών νομοθετημάτων που ρυθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την 06-05-2016 και περί ώρα 22:00, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει τη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών για την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νάουσα Ημαθίας την Κυριακή 08-05-2016 και διατάσσει τη συγκρότηση τετραμελούς ομάδας από την ΟΠ.Κ.Ε. Σερρών προκειμένου να λάβει μέτρα τάξης την 08:30 ώρα της 08-05-2016. Η Δ.Α. Σερρών ενημέρωσε ευλόγως την Υ.Α. Σερρών το πρωί του Σαββάτου 07-05-2016 για τη συγκρότηση της προαναφερθείσας ομάδας και την μετακίνηση αυτής. Τίθενται ευλόγως τα κάτωθι ερωτήματα: α) Η Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ. δε γνώριζε νωρίτερα την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νάουσα και τον απαιτούμενο αριθμό συναδέλφων για τη λήψη αστυνομικών μέτρων; β) Για ποιο λόγο ενημερώνει στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την καθ’ύλην αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας για τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων; γ) Η Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ. δε γνωρίζει την απόσταση από τις Σέρρες στη Νάουσα και τι προβλέπεται και ισχύει για τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας;
Η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Σερρών και Νάουσας είναι 175 χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου προβλέπεται η χορήγηση Φύλλου Πορείας την προηγούμενη ημέρα, διανυκτέρευση στον τόπο εκτέλεσης Υπηρεσίας και επιστροφή έπειτα από τη λήξη των αστυνομικών μέτρων. Οι συνάδελφοι της Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών ενημερώθηκαν την 10:30 της 07-05-2016 ώρα για την μετακίνηση τους, ημέρα που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται σε φύλλο πορείας και επιδόθηκαν σε έναν ‘’αγώνα δρόμου’’ να ενημερώσουν τις οικογένειες τους και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να αναχωρήσουν για Νάουσα προκειμένου την επομένη ημέρα να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.
Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση και να υπενθυμίσουμε σε όσους ίσως ξεχνούν τα εξής: 1.) Η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών είναι η ομάδα των δέκα (10) συναδέλφων μας που τόσα χρόνια μετέβαιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής αυθημερόν για εκτέλεση υπηρεσίας, καθημερινές και αργίες, ευρισκόμενοι πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και επεισοδίων, 2.) Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που ως περιπλανώμενοι ανά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβαιναν και μεταβαίνουν αυθημερόν σε γήπεδα ποδοσφαίρου στη Βέροια, στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη και οπουδήποτε αλλού τους ζητηθεί εργαζόμενοι για δωδεκάωρα και δεκατετράωρα, 3.) Είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας που μεταβαίνουν καθημερινά και αυθημερόν στο Πολύκαστρο Κιλκίς, απόσταση 135 χιλιομέτρων, προκειμένου εκτελέσουν υπηρεσία στο σημείο όπως διαταχθούν. Εν κατακλείδι, είναι αυτοί οι συνάδελφοι μας, άριστοι επαγγελματίες, οι οποίοι εργάζονται αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα με περίσσια αποθέματα φιλότιμου και αξιοπρέπειας εκτελώντας πιστά τις διαταγές και προσταγές της Υπηρεσίας.
Για αυτούς λοιπόν τους συναδέλφους, είμαστε πεπεισμένοι και φρονούμε ότι τους αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση και μεταχείριση. Πρέπει να καταστεί σαφές και κατανοητό ότι οι συνάδελφοι μας δεν είναι απλοί αριθμοί ούτε πιόνια σε σκακιέρα, είναι οικογενειάρχες με παιδιά και υποχρεώσεις και ότι τέτοιες τακτικές τους απογοητεύουν, καταστρέφουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους και καταρρακώνουν το ηθικό αυτών.
Παρακαλούμε όπως επισημάνετε στον κ. Αρχηγό του Σώματος την άμεση αναγκαιότητα έκδοσης σαφών εντολών και οδηγιών για την αυστηρή τήρηση των κανονισμών και νομοθετημάτων που διέπουν την λειτουργία του Σώματος και διαφυλάττουν τα δικαιώματα του Αστυνομικού Προσωπικού απέναντι στις οιοσδήποτε αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις αυτών από τους υπογράφοντες τις Διαταγές.
Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο μέλλον και να ασχοληθούμε με θέματα αυτονόητα, τις υποχρεώσεις της Διοίκησης και τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Η Ένωση μας όμως διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι πάντα παρούσα να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας, αναδεικνύοντας και καταγγέλλοντας παρόμοιες τακτικές και πρακτικές.

 

                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       
 

Ο Πρόεδρος

 

 

ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ Ιωάννης

 

 

 
 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Αναστάσιος

 

www.bloko.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags
ΔΩΡΕΑΝ δυο παιδίατροι για τα παιδιά των μελών της
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μελών της,
Συνεργασία της Ένωσης με την ομάδα Αθλητικής
Συνάδελφοι, Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεχίζει
Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν
Δεν μπορώ να πάω στην υπηρεσία μου σήμερα λόγω ασθένειας. Τι κάνω;Σε περίπτωση που για
Η μισθοδοσία των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ σε νέα
Τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που μισθοδοτούνται από το 2010 και μετά μέσω Ενιαίας Αρχής
Τι ισχύει για την υγειονομική και φαρμακευτική
Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2016Η Ε.Α.Υ.Θ. ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ποιοι είναι
Πρόγραμμα λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων 424.
Γνωστοποιήθηκε από τη γραμματεία του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου το πρόγραμμα
Ερωτηματολόγιο για ίδρυση σκοπευτικού συλλόγου
Υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί Σκοπευτικός Σύλλογος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης!Για το λόγο
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών. Όρια ηλικίας,
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών - Στρατιωτικών. Όρια ηλικίας, υπολογισμός σύνταξης και εφάπαξ,

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/0b1be7e91f486f9c83e122fd9a5683fb.jpg
Άλλο ένα τραγελαφικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στα πάμπολλα πλέον, όπου Αστυνομικοί της ΓΑΔΘ
cache/resized/3a1ef07f3c89e8300c1cd2b9118cb51d.jpg
Με το αίσθημα ευθύνης για τη μελλοντική γενιά και με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η
cache/resized/a3509bcca3a922408304b9403713d059.jpg
Τα τελευταία χρόνια, οι εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ έχουν ακριβώς την ίδια χροιά. Γι’
cache/resized/c5c8c51d3ceeff9bce04208a8a18856f.jpg
Οι φετινές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ αποτύπωσαν τα αξεπέραστα προβλήματα που παρουσιάζουν οι
cache/resized/a4c554868d8b312f5ae60a4927e1b775.jpg
Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εθνικό δράμα, με απροσδιόριστο ακόμα το μέγεθος της
cache/resized/d5a141963e1620767ba407760b2b9733.jpg
Τα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ανθρώπινου δυναμικού αυτών,
cache/resized/26b4c0cf9eeecc5407821c5f9b59c029.jpg
Την 13 Ιουλίου 2018, κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης
cache/resized/a7ba5150c05c0e8784f5757370de0f75.jpg
Καθίστε παιδάκια μου γύρω μου, να σας πω ένα παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν η

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...