″Ειδομένη ώρα Μ Η Δ Ε Ν........μέρος δεύτερο″ Ανακοίνωση της Ένωσης Σερρών.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 22:14 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωση του Έλληνα αστυνομικού καταγγέλλουν τα μέλη της Ένωσης Σερρών, ύστερα από τη νέα διάθεση συναδέλφων τους με τα γεγονότα της Ειδομένης:

Το πρόβλημα γνωστό...... η λύση δυσεύρετη......ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Έπειτα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τον αποκλεισμό εθνικών οδών και τελωνείων για ενάμιση μήνα και η καθημερινή-πλήρης απασχόληση στατικών δυνάμεων, της διμοιρίας υποστήριξης και της Ο.Π.Κ.Ε. Δ.Α. Σερρών, γεγονότα για τα οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης σε έγγραφα διαμαρτυριών και καταγγελιών για την υπεραπασχόληση συναδέλφων μας, άρχισε εκ νέου το εφιαλτικό σκηνικό της Ειδομένης Κιλκίς. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι για τα φαινόμενα αυτά και για τις ενέργειες της Πολιτικής & Φυσικής Ηγεσίας και της κεντρικής πολιτικής σκηνής ταιριάζει απόλυτη η παροιμία του θυμόσοφου λαού ‘’ Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!!!!’’.
       Είμαστε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωση του Έλληνα Αστυνομικού, της προσωπικότητας του και την διατάραξη του οικογενειακού προγραμματισμού. Η καταστρατήγηση των νομοθετημάτων που διέπουν  τον χρόνο εργασίας και την ανάρτηση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση είναι πασιφανέστατη. Είναι πρόδηλο ότι η λειτουργία και οργάνωση των υπηρεσιών έχει τεθεί σε αυτόματο πιλότο και επικρατεί μια πλήρης αδιαφορία.
    Η διμοιρία Υποστήριξης και η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών απασχολούνταν καθημερινά στα αγροτικά μπλόκα σε οχτάωρες και δεκάωρες βάρδιες με ελάχιστες έως μηδαμινές ημερήσιες αναπαύσεις. Οι συνάδελφοι μας υπερέβαλλαν εαυτόν και ‘’έβαλαν πλάτη’’ εργαζόμενοι αγόγγυστα για πολλές ώρες, και έχουν καταντήσει περιφερόμενοι Αστυνομικοί αφού μόνο στα γεωγραφικά όρια της περιφερειακής ενότητας Σερρών δεν εργάζονται αλλά οπουδήποτε αλλού σύμφωνα με τις διαταγές της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.
   Η Ειδομένη αποτελεί για ακόμη μια φορά ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί με την συγκέντρωση έξι χιλιάδων (6.000) ατόμων, προσφύγων και μεταναστών, που επιθυμούν να διέλθουν τα σύνορα και να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Καθημερινά πλέον με έκτακτες διαταγές, η διμοιρία υποστήριξης και η Ο.Π.Κ.Ε. Σερρών μετακινούνται για εκτέλεση δωδεκάωρης βάρδιας στην Ειδομένη. Η  κεντρική πολιτική εξουσία αδυνατεί να αντιδράσει και από κοινού με την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή παίζουν σκάκι σύμφωνα με τις ορέξεις τους και πιόνια τους συναδέλφους μας.
     Κύριοι, το πρόβλημα δεν είναι Αστυνομικό!!!!!!!  Ως πότε οι συνάδελφοι μας θα καλούνται να παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου;; Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνη την Φυσική και πολιτική Ηγεσία για οτιδήποτε συμβεί σε οποιοδήποτε συνάδελφο μας που λαμβάνει αστυνομικά μέτρα στην Ειδομένη Κιλκίς. Δεν είμαστε αρμόδιοι και σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε να τεθούμε διαιτητές στην επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος.
      Συνηγορούμε και συντασσόμαστε απόλυτα με τη θέση και την πρωτοβουλία της Ε.Α.Υ. Ημαθίας και καλούμε την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για σύγκληση έκτακτου συμβουλίου με τη συμμετοχή των  Ενώσεων συνάδελφοι των οποίων μετακινούνται στην Ειδομένη Κιλκίς.
    Ζητούμε και θα επιδιώξουμε με οποιοδήποτε κόστος την προστασία και σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας που μετακινούνται στην Ειδομένη Κιλκίς όπου επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις και για το λόγο αυτό θα ενημερώσουμε τις προσεχείς ημέρες την ενταύθα Εισαγγελία....Μετέπειτα θα είναι αργά για κροκοδείλια δάκρυα....Ο νοών, νοείτω!!!!

www.bloko.gr

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg