Περιπολικά- σακαράκες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών!Δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Θ. στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 17:00 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Μετά τις καταγγελίες που κάναμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας όσον αφορά τα περιπολικά το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ.Θ. ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτρη για το εν λόγω θέμα δημοσιεύοντας εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" την 31-12-2015.
Ακολουθεί το κείμενο:

Ακατάλληλα περιπολικά κινούνται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με άμεσο κίνδυνο τόσο για τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στα πληρώματα όσο και για τους πολίτες, οδηγούς και πεζούς.
Η παλαιότητα πολλών οχημάτων οδηγεί τους συνδικαλιστές στην απόφαση να καταθέσουν μήνυση και να στραφούν στην ηγεσία του υπουργείου, η οποία, όπως υποστηρίζουν, αδιαφορεί για τις ελλείψεις βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.

“Αυτή τη στιγμή σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και στην ευθύνη των 32 τμημάτων τάξης περιπολούν ανά βάρδια από οκτώ έως δέκα περιπολικά. Η κατάσταση είναι τραγική”, λέει στη “Μ” ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παδιώτης. Χθες με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών (ΑΣΠΑ) Θεσσαλονίκης αναφέρουν πως συγκεντρώνουν στοιχεία για υποβολή μηνύσεων. “Είναι αλήθεια ότι συγκεντρώνουμε στοιχεία για να γίνει μηνυτήρια αναφορά. Έχουμε πληροφορίες για δύο περιπτώσεις που μας έχουν καταγγείλει και παρ’ ολίγον συνάδελφοι να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα, επειδή είχε πρόβλημα το τιμόνι του περιπολικού λόγω της παλαιότητας του οχήματος. Υπάρχουν κίνδυνοι τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες”, επιβεβαίωσε ο κ. Παδιώτης.
Το πρόβλημα με την έλλειψη περιπολικών έχει μεταφερθεί και στην αντιμετώπιση του καθημερινού εγκλήματος. Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές, ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ να περιμένουν στον δρόμο μέχρι και δύο ώρες μέχρι συνάδελφοί τους να παραλάβουν με περιπολικά συλληφθέντες για διάφορα αδικήματα. Το κέντρο αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα δύο τμήματα τάξης πλατείας Δημοκρατίας και Λευκού Πύργου δεν διαθέτουν κανένα περιπολικό, ενώ η επιτήρηση γίνεται πλέον μόνον από το περιπολικό της Άμεσης Δράσης και τους δικυκλιστές. Οι αστυνομικοί των πληρωμάτων βγαίνουν πλέον πεζές περιπολίες.
ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ
Το ίδιο έντονο είναι το πρόβλημα και περιφερειακά του κέντρου. Ενδεικτικό είναι πως οι βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπως οι Συκιές, η Νεάπολη, η Ευκαρπία, το Ρετζίκι, καλύπτονται με... δανεικά περιπολικά από άλλα αστυνομικά τμήματα, τα οποία δεν έχουν χαλάσει ακόμη ή κινούνται ύστερα από πολλές επισκευές. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πριν λίγες μέρες συνάδελφοι παρέλαβαν επισκευασμένο όχημα το οποίο χάλασε πριν προλάβει να φτάσει στον τομέα του. Αναρωτιόμαστε πού βρίσκονται όλα αυτά τα περιπολικά τα οποία επεστράφησαν στην ΕΛΑΣ από βουλευτές, επίσημους και λοιπά πάρεργα στα οποία είχαν διατεθεί”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΑΣΠΑ.
“Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη φυσική ηγεσία στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς ο στόλος είναι πολύ παλιός. Αλλαγή έχει να γίνει από το 2004, με τους Ολυμπιακούς. Είχαμε μια ενίσχυση και το 2010, όμως αλλαγή του στόλου δεν έγινε ποτέ”, σημείωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών Δημήτρης Παδιώτης.
“Ο κόμπος πλέον έχει φτάσει στο χτένι και δεν μπορούν οι αστυνομικοί να παίζουν κορόνα γράμματα τη ζωή τους λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων. Η δικαιολογία της οικονομικής δεινότητας παύει να ισχύει όταν πρόκειται για την ασφάλεια των αστυνομικών και των ελλήνων πολιτών”, σημειώνουν οι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης.
Δημοσιεύτηκε στη «Μακεδονία» την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...