Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 18:33 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Συνεδρίασε χθες, 24 Απριλίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για ενημέρωση των μελών του από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας

κ. Γρηγόρη Γερακαράκο αναφορικά με τις τρέχουσες συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες για τα εκκρεμή αιτήματά μας καθώς και τις προτάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας επί συγκεκριμένων νέων αιτημάτων μας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε ότι έχοντας πίσω μας το εορταστικό κλίμα των ημερών, επανερχόμαστε στον αγωνιστικό μας ρυθμό δεδομένου ότι τα μεγάλα θέματα (θεσμοθέτηση δικαιώματος απεργίας, επικινδυνότητα επαγγέλματος- αποφάσεις ΣτΕ-μισθολόγιο) παραμένουν ανοικτά διότι εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι όλοι τελούμε σε εγρήγορση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδηλώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, μόλις προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα εκκολαπτόμενα νέα μέτρα λιτότητας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε αναλυτικά και για τα τεκταινόμενα στον ΕΦΚΑ όπου, ως γνωστόν, στη φαρέτρα της Ομοσπονδίας μας, υπάρχει εδώ και πλέον ένα μήνα, η Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ, στην οποία συμμετέχουμε με εκπρόσωπό μας, τον αντιπρόεδρο οικονομικών κ. Πανταζή Βασίλειο. Στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής, υπάρχει έντονη κινητικότητα από πλευράς μας και συγκεκριμένα έχουν εισηγηθεί από τον εκπρόσωπό μας και συζητήθηκαν ήδη τα θέματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση υπηρεσιών και προϋπηρεσιών και άμεσα θα υποβληθεί ενημερωτικό σημείωμα στο ΔΣ του ΕΦΚΑ για περαιτέρω χειρισμό των θεμάτων. Επίσης, προτάθηκαν από τον εκπρόσωπό μας τα θέματα που αφορούν τον χρόνο έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων του ΕΦΚΑ και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ορφανικών οικογενειών, όταν ο θάνατος δεν οφείλεται ένεκα και εξαιτίας της Υπηρεσίας και αναμένονται οι εισηγήσεις του προς την εν λόγω Επιτροπή.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, εξάλλου, προέβη σε ενέργειες για τη θεσμοθέτηση του επιδόματος εξομάλυνσης και μέσω νέων επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ευελπιστεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση προς την κυβέρνηση. Επίσης, αναφορικά με τα προβλήματα της πάγιας προκαταβολής και τη διαχείριση των υπομνημάτων, το προεδρείο επιζητεί τη σύγκληση σύσκεψης σε επίπεδο ΓΔΟΕΣ ώστε να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις σε τεθέντα ερωτήματα και εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους διαχειριστές των υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επικείμενη προώθηση στη Βουλή νομοθετικών ρυθμίσεων και προεδρικού διατάγματος εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσε τα μέλη του ΔΣ αλλά και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να υποβάλλουν προτάσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας, εμπλουτίζοντας τις κάτωθι προτάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας:

1) Θεσμοθέτηση άδειας γάμου.

2) Απόσυρση διάταξης Υγειονομικού Κανονισμού που επιτρέπει τις απαράδεκτες κατ' οίκον επιθεωρήσεις σε περίπτωση ελεύθερου υπηρεσίας.

3) Διασφάλιση των οφειλομένων ρεπό. Η Ομάδα εργασίας κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναρτώνται κάθε τρίμηνο τα οφειλόμενα ρεπό και εφόσον αυτά δεν χορηγούνται, να μετατρέπονται σε κανονική άδεια.

4) Ο σύζυγος ή ο α' βαθμού συγγενής να μην υπόκειται σε έλεγχο ή ασφαλιστικές εισφορές εφόσον εργάζεται εκτός χρόνου εργασίας.

5) Καθιέρωση για όλους τους αστυνομικούς δυνατότητας άπαξ δωρεάν εξετάσεων έως του ποσού των 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

6) Όσοι έχουν τόπο συμφερόντων εκτός Αττικής, να έχουν έκπτωση εισιτηρίων 50% δυο φορές το χρόνο.

7) Εφόσον πρέπει να υπάρξει τροποποίηση της υπηρεσίας που έχει ήδη ανακοινωθεί, να γίνεται αυτό μόνο σε έκτακτες ανάγκες και όχι «οποτεδήποτε».

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα έκανε αποδεκτές τις προτάσεις αυτές ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, υποβλήθηκαν και άλλες προτάσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της γραφειοκρατικής διαδικασίας του ελέγχου δαπανών και της εξόφλησης των υπομνημάτων, την καθιέρωση εκπτώσεων στα εισιτήρια για τις μεταγωγές κρατουμένων, την επέκταση του άρθρου 31 του νόμου 4440/16 έτσι ώστε να λαμβάνουν και οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, τη δικαιούμενη άδεια για ασθένεια τέκνων, όπως ισχύει στο λοιπό δημόσιο, την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού υγείας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα επιφέρει ο νέος αθλητικός νόμος (μείωση ανταποδοτικών πόρων και απόδοσή τους στον ΕΦΚΑ, οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, διαχείριση καμερών) κλπ.

Κλείνοντας τις εργασίες του ΔΣ, ο πρόεδρος της ΕΓ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε ότι βρισκόμαστε «στο κόκκινο» εν αναμονή του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης και της οριστικοποίησης των μέτρων προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι εφόσον συνεχίσει να απαξιώνει τον κλάδο μας, θα μας βρει και πάλι στις επάλξεις του αγώνα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/7c8b24e941e631bcb420681ee838caa1.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία «ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», η οποία
cache/resized/6f3ca76d38c600652897d216f1553c5e.jpg
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης,
cache/resized/0b4b5f2b0b56dda9b72db0c7f0d822ea.jpg
Ντράπηκε μέχρι και η ντροπή... Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο θάνατος των ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και
cache/resized/d38d4f19403de5db0a2fb9edf70faa18.jpg
Παρέμβαση για τα θέματα της εγκληματικότητας και των «χίλιων» προβλημάτων, που όπως αναφέρει
cache/resized/73933ecb3ebfd7b1dd1ffc03b068a9f8.jpg
Διάλυση βάρεσε το Α.Τ. Αμπελοκήπων - Μενεμένης!! Παρά τις όποιες ενέργειες της Ένωσης, η
cache/resized/ca6524e44667d5e50053bca9b76b84a5.jpg
Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τον
cache/resized/3ea005ab50c4d12857ae99991a5dbb6e.jpg
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Αστυνομικών
cache/resized/5e8be3a5df566eadc822622f3a6c64a6.jpg
Αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, μέσω ΠΟΑΣΥ, για είσοδο των

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...