Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 18:33 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Συνεδρίασε χθες, 24 Απριλίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για ενημέρωση των μελών του από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας

κ. Γρηγόρη Γερακαράκο αναφορικά με τις τρέχουσες συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες για τα εκκρεμή αιτήματά μας καθώς και τις προτάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας επί συγκεκριμένων νέων αιτημάτων μας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε ότι έχοντας πίσω μας το εορταστικό κλίμα των ημερών, επανερχόμαστε στον αγωνιστικό μας ρυθμό δεδομένου ότι τα μεγάλα θέματα (θεσμοθέτηση δικαιώματος απεργίας, επικινδυνότητα επαγγέλματος- αποφάσεις ΣτΕ-μισθολόγιο) παραμένουν ανοικτά διότι εξαρτώνται από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι όλοι τελούμε σε εγρήγορση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδηλώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, μόλις προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα εκκολαπτόμενα νέα μέτρα λιτότητας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε αναλυτικά και για τα τεκταινόμενα στον ΕΦΚΑ όπου, ως γνωστόν, στη φαρέτρα της Ομοσπονδίας μας, υπάρχει εδώ και πλέον ένα μήνα, η Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ, στην οποία συμμετέχουμε με εκπρόσωπό μας, τον αντιπρόεδρο οικονομικών κ. Πανταζή Βασίλειο. Στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής, υπάρχει έντονη κινητικότητα από πλευράς μας και συγκεκριμένα έχουν εισηγηθεί από τον εκπρόσωπό μας και συζητήθηκαν ήδη τα θέματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση υπηρεσιών και προϋπηρεσιών και άμεσα θα υποβληθεί ενημερωτικό σημείωμα στο ΔΣ του ΕΦΚΑ για περαιτέρω χειρισμό των θεμάτων. Επίσης, προτάθηκαν από τον εκπρόσωπό μας τα θέματα που αφορούν τον χρόνο έκδοσης των συνταξιοδοτικών πράξεων του ΕΦΚΑ και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ορφανικών οικογενειών, όταν ο θάνατος δεν οφείλεται ένεκα και εξαιτίας της Υπηρεσίας και αναμένονται οι εισηγήσεις του προς την εν λόγω Επιτροπή.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας, εξάλλου, προέβη σε ενέργειες για τη θεσμοθέτηση του επιδόματος εξομάλυνσης και μέσω νέων επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ευελπιστεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω πίεση προς την κυβέρνηση. Επίσης, αναφορικά με τα προβλήματα της πάγιας προκαταβολής και τη διαχείριση των υπομνημάτων, το προεδρείο επιζητεί τη σύγκληση σύσκεψης σε επίπεδο ΓΔΟΕΣ ώστε να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις σε τεθέντα ερωτήματα και εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους διαχειριστές των υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην επικείμενη προώθηση στη Βουλή νομοθετικών ρυθμίσεων και προεδρικού διατάγματος εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, κάλεσε τα μέλη του ΔΣ αλλά και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να υποβάλλουν προτάσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας, εμπλουτίζοντας τις κάτωθι προτάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας:

1) Θεσμοθέτηση άδειας γάμου.

2) Απόσυρση διάταξης Υγειονομικού Κανονισμού που επιτρέπει τις απαράδεκτες κατ' οίκον επιθεωρήσεις σε περίπτωση ελεύθερου υπηρεσίας.

3) Διασφάλιση των οφειλομένων ρεπό. Η Ομάδα εργασίας κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία πρέπει να αναρτώνται κάθε τρίμηνο τα οφειλόμενα ρεπό και εφόσον αυτά δεν χορηγούνται, να μετατρέπονται σε κανονική άδεια.

4) Ο σύζυγος ή ο α' βαθμού συγγενής να μην υπόκειται σε έλεγχο ή ασφαλιστικές εισφορές εφόσον εργάζεται εκτός χρόνου εργασίας.

5) Καθιέρωση για όλους τους αστυνομικούς δυνατότητας άπαξ δωρεάν εξετάσεων έως του ποσού των 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

6) Όσοι έχουν τόπο συμφερόντων εκτός Αττικής, να έχουν έκπτωση εισιτηρίων 50% δυο φορές το χρόνο.

7) Εφόσον πρέπει να υπάρξει τροποποίηση της υπηρεσίας που έχει ήδη ανακοινωθεί, να γίνεται αυτό μόνο σε έκτακτες ανάγκες και όχι «οποτεδήποτε».

Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα έκανε αποδεκτές τις προτάσεις αυτές ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε, υποβλήθηκαν και άλλες προτάσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της γραφειοκρατικής διαδικασίας του ελέγχου δαπανών και της εξόφλησης των υπομνημάτων, την καθιέρωση εκπτώσεων στα εισιτήρια για τις μεταγωγές κρατουμένων, την επέκταση του άρθρου 31 του νόμου 4440/16 έτσι ώστε να λαμβάνουν και οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, τη δικαιούμενη άδεια για ασθένεια τέκνων, όπως ισχύει στο λοιπό δημόσιο, την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού υγείας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα επιφέρει ο νέος αθλητικός νόμος (μείωση ανταποδοτικών πόρων και απόδοσή τους στον ΕΦΚΑ, οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, διαχείριση καμερών) κλπ.

Κλείνοντας τις εργασίες του ΔΣ, ο πρόεδρος της ΕΓ κ. Γρηγόρης Γερακαράκος τόνισε ότι βρισκόμαστε «στο κόκκινο» εν αναμονή του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης και της οριστικοποίησης των μέτρων προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι εφόσον συνεχίσει να απαξιώνει τον κλάδο μας, θα μας βρει και πάλι στις επάλξεις του αγώνα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

THESSpolice

  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤ/ΚΑ
  • Tags
ΔΩΡΕΑΝ δυο παιδίατροι για τα παιδιά των μελών της
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μελών της,
Συνεργασία της Ένωσης με την ομάδα Αθλητικής
Συνάδελφοι, Όπως είχαμε ανακοινώσει, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης συνεχίζει
Απαντήσεις σε θέματα που αφορούν
Δεν μπορώ να πάω στην υπηρεσία μου σήμερα λόγω ασθένειας. Τι κάνω;Σε περίπτωση που για
Η μισθοδοσία των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ σε νέα
Τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που μισθοδοτούνται από το 2010 και μετά μέσω Ενιαίας Αρχής
Τι ισχύει για την υγειονομική και φαρμακευτική
Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2016Η Ε.Α.Υ.Θ. ενημερώνει όλους τους συναδέλφους ποιοι είναι
Πρόγραμμα λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων 424.
Γνωστοποιήθηκε από τη γραμματεία του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου το πρόγραμμα
Ερωτηματολόγιο για ίδρυση σκοπευτικού συλλόγου
Υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί Σκοπευτικός Σύλλογος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης!Για το λόγο
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών. Όρια ηλικίας,
Το ασφαλιστικό Αστυνομικών - Στρατιωτικών. Όρια ηλικίας, υπολογισμός σύνταξης και εφάπαξ,

ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Κύρια άρθρα

cache/resized/3a1ef07f3c89e8300c1cd2b9118cb51d.jpg
Με το αίσθημα ευθύνης για τη μελλοντική γενιά και με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η
cache/resized/a3509bcca3a922408304b9403713d059.jpg
Τα τελευταία χρόνια, οι εσωτερικές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ έχουν ακριβώς την ίδια χροιά. Γι’
cache/resized/c5c8c51d3ceeff9bce04208a8a18856f.jpg
Οι φετινές μεταθέσεις εντός της ΓΑΔΘ αποτύπωσαν τα αξεπέραστα προβλήματα που παρουσιάζουν οι
cache/resized/a4c554868d8b312f5ae60a4927e1b775.jpg
Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εθνικό δράμα, με απροσδιόριστο ακόμα το μέγεθος της
cache/resized/d5a141963e1620767ba407760b2b9733.jpg
Τα οξυμένα προβλήματα των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και του ανθρώπινου δυναμικού αυτών,
cache/resized/26b4c0cf9eeecc5407821c5f9b59c029.jpg
Την 13 Ιουλίου 2018, κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης
cache/resized/a7ba5150c05c0e8784f5757370de0f75.jpg
Καθίστε παιδάκια μου γύρω μου, να σας πω ένα παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό που λέτε, ήταν η
cache/resized/2aad4698a8be5a5b9acc6db00fc70e1a.jpg
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν στο κλιμάκιο της EUROCOP οι εικόνες ντροπής και αίσχους από το Κέντρο

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...