Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο έλεος του Θεού οι Αστυνομικοί των κέντρων κράτησης της Γ.Α.Δ.Θ. .Άρθρο του ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 23:11 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Δυστυχώς με τις επισκέψεις στα hotspot διαπιστώνεις ότι για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα ο απλός Αστυνομικός είναι το τελευταίο πράγμα που νοιάζει

τόσο την Φυσική όσο και την Πολιτική Ηγεσία.
Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2016 το ίδιο το σώμα να μην εξασφαλίζει στους συναδέλφους την μεταφορά τους από και προς τα κέντρα κράτησης όταν μάλιστα μιλάμε για 30-40 χλμ αποστάσεις.
Δηλαδή ο Αστυνομικός πέρα από το γεγονός ότι θα πρέπει να ξεκινάει για υπηρεσία τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα και να επιστρέφει σπίτι του μία ώρα αργότερα θα πρέπει να ξοδεύει και το μισό μεροκάματο στις βενζίνες.
Το παράξενο της υπόθεσης ότι εντός όλων των κέντρων κράτησης υπάρχουν οχήματα, η λειτουργικότητα των οποίων βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις παραμένει άγνωστη, παρόλα αυτά όσα είναι λειτουργικά μένουν καθηλωμένα εντός.
Πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση των συναδέλφων αυτά τα οχήματα;
Σε πολλά εξ αυτών δεν υπάρχει ούτε μία τουαλέτα για τους συναδέλφους, ενώ σε όσα υπάρχουν κοντέινερ για την φιλοξενία των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία η καθαριότητα είναι άγνωστη λέξη(η μόνη λύση είναι να φέρνουν οι συνάδελφοι από τα σπίτια τους σκούπα και φαράσι για να καθαρίσουν).
Τεράστιο επίσης πρόβλημα, αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθηκοντολόγιο και όλα γίνονται στο προφορικό και οι συνάδελφοι σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν που ξεκινούν και που σταματούν οι αρμοδιότητές τους.
Είναι τραγικό και δείχνει και την προχειρότητα με την οποία γίνονται όλα, όταν ξεκινάς την λειτουργία τόσων κέντρων κράτησης και αδιαφορείς πλήρως για την εξασφάλιση των τελείως απαραίτητων για το αστυνομικό προσωπικό.
Όταν λοιπόν τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά και γνωστά οι λύσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και να μην επικαλούμαστε μονίμως το ΦΙΛΟΤΙΜΟ των συναδέλφων.
Θα πρέπει άμεσα η Γ.Α.Δ.Θ. να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω και κυρίως στο θέμα της μετακίνησης των συναδέλφων και στο καθηκοντολόγιο ώστε να γνωρίζουν οι Αστυνομικοί τις αρμοδιότητες τους.
Η ένωση μας αναμένει την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων της Πολιτικής Ηγεσίας για ενίσχυση της ΓΑΔΘ με οχήματα για τα hotspot και αναμένουμε σύντομα και την υλοποίηση της διαταγής των αποσπάσεων προς ενίσχυση της ΓΑΔΘ.

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος 

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης

Μέλος Α.Σ.Π.Α.

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...