Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση εξέλιξης Αρχιφυλάκων(Μ.Α.Υ.) και τροποποίησης του Π.Δ. 87/2006. Του ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 22:53 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς


Με τον νόμο 4387/16 για το νέο μισθολόγιο που ισχύει από 01-01-2017 και από 01-01-2018 άρχισε η εφαρμογή του έχουν σταματήσει όλες οι βαθμολογικές προαγωγές μισθολογικά που ίσχυαν με τον

ν 3205/2003 και πλέον ο κάθε αστυνομικός πληρώνεται σύμφωνα με τον βαθμό που κατέχει .Επίσης, έχουν αυξηθεί τα χρόνια παραμονής στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. για τους εν ενεργεία και είναι η 40 χρόνια υπηρεσίας η το ηλικιακό όριο των 60 χρονών.


Οι Αρχιφύλακες Μ.Α.Υ. προάγονται σε αυτόν τον βαθμό με την συμπλήρωση 16 χρόνων στην αστυνομία και παραμένουν σε αυτόν τον βαθμό για τα επόμενα 24 χρόνια και μέχρι την συμπλήρωση 40 χρόνων συντάξιμης υπηρεσίας.


Οι ως άνω αρχιφύλακες έχουν δεχθεί μεγάλες μισθολογικές απώλειες στον μισθό τους για τον λόγο ότι πλέον έχουν υποχωρήσει μισθολογικά στον βαθμό που κατέχουν και έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις υπέρ των ταμείων κυρίως για τους παλιούς ασφαλισμένους.


Δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχτούν βαθμολογικά ούτε με εξετάσεις μετά την συμπλήρωση ηλικιακά των 45 χρόνων σύμφωνα με το Π.Δ.87/2006(ΦΕΚ 86/Α 19-4- 2006) άρθο 1 παρ 1β
(Δεν υπερβαίνουν το 45ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους προκήρυξης των εξετάσεων) .


Αυτό το δεδομένο έρχεται σε αντίθεση με άρθρα του συντάγματος όπως
το άρθρο 4(Ισότητα των Ελλήνων)
'Αρθρο 5: (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)
'Άρθρο 16: (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη)
'Άρθρο 25: (Αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων)


Πέραν όλων των ανωτέρω η κατάργηση του ορίου ηλικίας για την συμμετοχή σε προαγωγικές εξετάσεις θα αποτελούσε κίνητρο παραγωγικότητας.
Οι Αρχιφύλακες Μ.Α.Υ. αποτελούνται από αστυνομικούς που έχουν προσληφθεί πριν το 1995 καθώς και από πρώην ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες
Η ηλικία 45-55 παγκοσμίως αξιολογείτε από τις ποιο παραγωγικές γιατί συνδυάζεται με την εμπειρία.

Από τους ανωτέρω Αρχιφύλακες ένα ποσοστό αυτών είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ η ΤΕΙ καθώς και ένας μεγάλος αριθμός σπουδάζει στο ανοιχτό πανεπιστήμιο.
Η κατάργηση λοιπόν του ορίου ηλικίας ή η μεταφορά του στα 55 θα δώσει την ευκαιρία σε περίπου 20.000 αστυνομικούς να έχουν κίνητρο απόδοσης  να καλύψουν μέρος τον Οικονομικών απωλειών (ισχυρό κίνητρο), να βοηθήσουν με την εμπειρία που διαθέτουν και από αλλά καθήκοντα.

 

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

Υποψήφιος ΑΣΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...