Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών.Άρθρο του ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗ Ιωάννη

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 12:48 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Με αφορμή το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ καταθέτω ορισμένες προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών, αφού οι υποψήφιοι μένουν απλά στο τάξιμο θέσεων και

επιτροπών και κανείς δεν μας λέει τι θα κάνει για το μισθολόγιο, ασφαλιστικό, συνθήκες εργασίας, εκπαίδευση και πολλά άλλα ζητήματα που καιν το προσωπικό που μάχεται καθημερινά στο πεζοδρόμιο.

 

1)Πρόταση για τον τρόπο έκδοσης υπηρεσιακών διπλωμάτων οδήγησης Γ Δ Ε Κατηγορίας
Παρατηρείται έλλειψη οδηγών συναδέλφων σε αυτές τις κατηγορίες.Θα μπορούσε να βγει ενα πρόγραμμα ώστε ανα Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μια φορά το έτος να μεταβαίνει κλιμάκιο από την Αμυγδαλέζα και να γίνεται η εκπαίδευση στις κατά τόπους Γενικές Διευθύνσεις.

2)Θέσπιση Εσωτερικού Κώδικα Μεταθέσεων.

Πιο επιτακτική από ποτέ εμφανίζεται αυτή η ανάγκη.Καθε χρόνο υπάρχει τρομερή δυσαρέσκεια από τους συναδέλφους που δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα τους, καθώς όντως υπάρχει αδιαφάνεια στον τρόπο που αυτά ικανοποιούνται.Φυσικά καποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και με ποιό τρόπο γίνεται η επιλογή των συναδέλφων που υπηρετούν σε υπηρεσίες Αρχηγείου.

3)Πρακτική Δόκιμων

Φέτος γίναμε μάρτυρες της οικονομικής ασφυξίας των δοκίμων.Θεωρώ πως η Ομοσπονδία από τώρα για του χρόνου θα πρέπει να θέσει το θέμα στην φυσική ηγεσία ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.Οπου δεν είναι δυνατή η εύρεση καταλύματος και επαρκούς σίτισης η πρακτική να γίνεται σε περιοχή που ο Δόκιμος θα κατέχει τα παραπάνω εφόδια.

4)Έγκριση Κονδυλίων και θέμα καθαριότητας

Παρατηρείτε μία συνεχόμενη καθυστέρηση στην έγκριση κονδυλίων σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών δυσλειτουργιών στις αστυνομικές υπηρεσίες.Οχήματα ακινητοποιημένα μήνες για μία αλλαγή ελαστικών, για μία μπαταρία, γραφική ύλη με το σταγονόμετρο, στολές όπως της ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης, καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει τροπολογία για τον τρόπο διενέργειας των διαγωνισμών και των εγκρίσεων κονδυλίων.

Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που κατα καιρούς που θεωρώ πως θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν από την επερχόμενη Διοίκηση προκύψει από το Συνέδριο.

 

Τέλος και μία πρόταση για να σταματήσει και η γκρίνια και οι μπηχτές για τα συνδικαλιστικά προνόμια 

Αποστολή Ισολογισμού κάθε έτους στα μέλη της ΠΟΑΣΥ και επέκταση του μέτρου και στις τοπικές ενώσεις.

Προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι για τα οικονομικά των ενώσεων μας και της Ομοσπονδίας προτείνω μια φορά το χρόνο να γίνεται Αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων στα μέλη είτε με e mail είτε με επιστολή στις υπηρεσίες των εγγεγραμμένων μελών.

ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων αστυνομικών υπαλλήλων Νομού.Θεσσαλονίκης
Μέλος ΑΣΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Το ASPApolice.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών Περισσότερα...